Nyhed

VIDEO: Se trailer til film om vanvittig katastrofe-festival

GAFFA.dk - alt om musik

Woodstock '99 havde som mål at genoplive "freden og kærligheden" fra den originale festival, men det gik fuldstændig galt. 

HBO-filmen Woodstock 99: Peace, Love and Rage afdækker, hvordan og hvorfor en festival, der skulle forestille at være en hyldest til den originale Woodstock Festival, endte så vanvittigt, som den gjorde. Nu er den første trailer til filmen kommet, og enhver festivalgænger må bare sidde tilbage med en blanding af frygt og nysgerrighed: "Hvordan kunne det gå så galt?"

Den fire dage lange musikfestival havde navne som Limp BizkitRed Hot Chili PeppersRage Against The Machine og Insane Clown Posse på programmet, men kom i stedet for fred og kærlighed til at blive forbundet med sundhedsproblemer, skader, brande og voldtægter. Det blev også sendt direkte på MTV, så verden kunne se det i realtid.


I traileren ser vi billeder af ukontrollerbare menneskemængder, vold, hærværk og manglende sikkerhed, og de medvirkende, blandt andre Moby, fortæller om, hvordan der var en helt særlig hadefuld stemning på festivalen fra første sekund. Som om at man kunne fornemme kaos i luften, allerede fra begyndelsen. 

LÆS OGSÅ: Så meget tjente de på at spille på Woodstock

Folkene bag filmen er Raw TV, der står bag den anerkendte Don't F**k With Cats. BBH Entertainment er også tilknyttet den kommende Woodstock-dokumentar, og de har tidligere arbejdet med for eksempel Depeche Mode: Spirits In The Forest.


Der var mange problemer med festivalen, men det hele nåede sit højdepunkt den sidste dag, lige under Limp Bizkits koncert, da folk under sangen ”Break Stuff” begyndte at ødelægge og sætte ild til ting, efter at frontmand Fred Durst opfordrede publikum til netop det. Hans provokation førte til et større oprør blandt de over 400.000 besøgende. Se et klip nedenfor.

Festivalen var generelt præget af dårlige hygiejneforhold, dårlige vandressourcer og ekstremt høj varme. Nederunder Limp Bizkit-videoen kan du se, hvordan branden under Red Hot Chili Peppers-koncerten blev håndteret, samt hvordan festivalpladsen så ud efter begivenheden.

Limp Bizkit - "Break Stuff":

Brand under Red Hot Chili Peppers-koncert:Festivalen under og efter oprør:

ANNONCE