Nyhed

HALSKÆDE: Guldimund udgiver yderst efterspurgt sang – hør den her

Fans har ventet ivrigt på sangen, som nu endelig er udkommet

Siden han udgav sit album Jeg venter i lyset tidligere i år, har danske Guldimund kunne høste den ene gyldne stund efter den anden - det kulminerede blandt andet i aftes, da en af sangene på albummet, "Det' kun vigtigt hvad det er", vandt titlen som årets P3 Lytterhit ved P3 Guld. 

Også på den danske livescene har den 33-årige sanger og sangskriver gjort sig bemærket som en artist, der i den grad har lytternes interesse. I juni spillede han en, ifølge GAFFA, femstjernet optræden på Northside Festival. Her noterede GAFFAs Ole Rosenstand Svidt blandt andet, at alt hvad Guldimund rører ved, synes at blive til guld. 

Senere leverede Guldimund endnu en kritikerrost optræden ved årets Roskilde Festival. Denne koncert viste sig desuden at blive ekstra special, da han valgte at bruge anledningen til at lufte et splinternyt, uudgivet nummer på scenen.  


Nummeret har titlen "Halskæde", og lige siden den fik sin præmiere i Avalon-teltet i sommers har fans bombarderet Guldimund med spørgsmålet om, hvornår sangen mon bliver udgivet. Nu er det endelig blevet tid.

I dag, lørdag den 21. oktober, kan Guldimund glæde sine fans ved at udgive den meget efterspurgte "Halskæde". I en pressemeddelelse fortæller han om tilblivelsen af sangen:

”Jeg skrev ’Halskæde’ på en eftermiddag, to dage inden jeg skulle optræde på Roskilde Festival. Selvom hele koncerten var minutiøst gennemarbejdet, kunne jeg ligesom forstå, at jeg var nødt til at spille den. Det endte med at blive det øjeblik, er står stærkest i min erindring fra den dag. Sådan tror jeg også, mange i publikum havde det,” fortæller Guldimund og fortsætter.


”Sangen handler bl.a. om alle de liv og relationer, man ikke finder ud af, hvad kunne have indeholdt, fordi man har valgt at gå med sin partner. Det er en sang om jalousi og smålighed. Halskæden bliver en slags relikvie over en ubetrådt livsbane, som "du'et" i sangen har valgt at beholde. Og sådan går vi vel alle og gemmer på smykker, tøj eller andre genstande, som vi engang fik fra en tidligere kæreste eller 'love interest'," afslutter Guldimund i pressemeddelelsen. 

Selvom Guldimund har haft en travl sommer med masser af koncerter, ser han ikke ud til at sætte farten ned lige foreløbig.

Foran ham venter ikke mindre end tre udsolgte koncerter i DRs Koncertsal til november samt to udsolgte koncerter i Musikhuset i Aarhus. Senere, i foråret 2024, drager Guldimund desuden på en større forårsturné, der blandt andet byder på to gange udsolgte koncerter i Store Vega i København. 


Hør den nye single ”Halskæde” nedenfor

GULDIMUND-INTERVIEW: Når drømmen aldrig kan slukkes


ANNONCE