Nyhed

JUL PÅ STADEN: Kun for forrykte inviterer til julekoncert

Så er der godt nyt hvis du har svært ved at vente til næste års udgave af genrefestivalen Kun for forrykte

"Ikke for alle - kun for for forrykte," står der med lysende bogstaver over en mystisk døråbning i Hermann Hesses eksperimenterende roman "Steppeulven" fra 1927.

Halvtreds år efter udgivelsen gav romanen som bekendt navn til et legendarisk, dansk band - og i 2019 fik vi så genrefestivalen af samme navn, som med base i Stubbekøbing har valgt at fokusere på netop sentressernes mere eller mindre psykedeliske rockscene.

I sommer bød festivalen på navne som Niels Skousen, Young Flowers og 2023-udgaven af netop Steppeulvene, såvel som en række yngre navne med gæld til rockens guldalder for 50-60 år siden. Nu er der så godt nyt, hvis du har svært ved at udholde ventetiden til næste års Kun for Forrykte.


Arrangørerne har nemlig netop annonceret, at de inviterer til musikalsk julefest på det navnkundige Christiania-spillested Loppen med en håndfuld navne, som alle ville være selvskrevne til at optræde på genrefestivalen på Falster.

Det drejer sig om henholdsvis Jes Holtsø (kendt som karakteren "Børge" fra de folkekære Olsenbanden-film), som denne aften vil optræde sammen med den aktuelle inkarnation af legendariske Beefeaters. Beefeaters var en af tressernes mest markante, danske grupper med Peter Thorup på guitar og Morten Kjerumgaard Reumert på orgel.

Fancy Lee med Nina Methling i front er blandt de optrædende på Loppen den 15. december. Pressefoto.
Fancy Lee med Nina Methling i front er blandt de optrædende på Loppen den 15. december. Pressefoto.


Thorup gik bort i 2007 og Kjerumgaard i 2021. Forinden havde sidstnævnte dog samlet en ny udgave af bandet, med blandt andre Kun for Forrykte-bagmanden Frederik Schnoor i front. Det er denne inkarnation af gruppen - uden originale medlemmer - som kan opleves på Loppen, hvor der dog også en håndfuld vaskeægte, danske rocklegender på plakaten. 

Det drejer sig om Peter Ingemann, Søren Berlev, Kim Menzer og Tømrerclaus, som denne aften optræder under bandnavnet Dream City Burnin. Det hele løber af stablen på Loppen i København den 15. december klokken 21.00, hvor man også vil kunne opleve den debuterende, dansk/amerikanske duo Fancy Lee.

Der er cirka 300 billetter i salg. De koster 250 kroner og kan købes her.


"Den nye julekoncert bliver "stedet hvor gamle venner mødes" og hvor man kan få fyldt lidt forrykt
energi i kroppen inden julen står for døren," udtaler arrangøren Frederik Schnoor i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Det er som en rigtig "homecoming koncert" og jeg er sikker på, at mange vil glæde sig til at opleve stemningen ude på Loppen, som er den helt rigtige venue - udenfor vores hjem i Stubbekøbing. Vi håber at skabe en lille juletradition, som kan vende tilbage i de kommende år."  

Prog-rock-pionererne Ache genopstår efter 40 år


ANNONCE