Nyhed

NATTELIVETS RUS: Greta fortsætter sin tilbagekomst til musikken med energisk klubturné

Greta lægger op til eskapisme på dansegulvet med tre københavnske klubshows

I sidste uge meldte Greta sin tilbagekomst til musikken med synthpop-singlen ”Never Enough”, hvor hun reflekterede over vores endeløse jagt på det større og bedre.

”I min generation er der et kæmpe fokus på selvrealisering, på at udleve vores største drømme, men vi ender ofte i en rastløs halsen efter den store lykke, styret af fomo og manglende evne til at være til stede i nuet. Den her sang handler om dobbeltheden i drømmen om den evige eufori – om at ønske at gøre op med den, men samtidig også længsel og søgen efter den,” udtalte Greta i en pressemeddelelse.

Nu annoncerer Greta, at hun om ganske få uger begynder en mindre turné på tre københavnske klubber. Turnéen er første gang i et år, at Greta for alvor tager ud og spiller liveshows, og den markerer således en ny start for hende.


Første klubshow sker allerede den 4. november på Das Disco, hvorefter Greta fortsætter med et show på Jolene den 10. november. Turnéen afsluttes dagen efter den 11. november på Module.

Greta debuterede i 2020 med albummet Ardent Spring, som fik GAFFAs anmelder Johanne Nedergaard til at overgive sig fuldstændig med seks store stjerner:

”Greta er stavet med blokbogstaver, og det er der god grund til. Det er nemlig et navn, der kommer til at cementere sig på den danske drømmepop-scene og vil blive husket længe. For hun kan fandeme finde ud af at smede 80'er-inspirerede, støvede og udfordrende pop-akkompagnementer sammen til den store guldmedalje,” lød vurderingnen blandt andet.


Året efter spillede Greta op til synth- og dansefest på Roskilde Festival og markerede sig som en artist, man bør holde øje med. Hendes seneste albumudspil, Forever We’ll be Dancing, udkom i 2022 og blev ligeledes taget godt imod af GAFFA og modtog fem stjerner:

”GRETA indkapsler nattelivets rus, dansegulvets eskapisme og den ambivalens, der kan følge ved både at være ekstremt forbundet og føle sig helt alene. Og ironisk nok er det alt sammen kommet til i en isolationstid. Trods det har musikeren eksperimenteret med mere hårdtslående produktioner og turdet at udvide sit udtryk ikke kun sonisk, men også med hele tre kompositioner på modersmålet. Forever We’ll Be Dancing er et album, vi trænger til, hvis ikke til dansegulvet, så til dagdrømmeriet,” hed konklusionen.

Oversigt over Gretas klub-turné


  • 04. november – Das Disco, København
  • 10. november – Jolene, København
  • 11. november - Module

VELKOMMEN TIL GRETA 2.0: ”Jeg tror, det kan fungere rigtig godt sammen – barn og karriere”

ANNONCE