Nyhed

OVERRASKENDE GENNEMBRUD: Amerikansk politi anholder og sigter mand for mordet på Tupac

Rapperen blev dræbt ved et drive-by-skyderi i Las Vegas tilbage i 1996

Efter 27 år fyldt med spekulationer og mystik, er der nu opsigtsvækkende nyt i sagen om drabet på rap-ikonet Tupac Shakur. Amerikansk politi har i weekenden anholdt og sigtet en mand for at stå bag det drive-by-skyderi, der dræbte rapperen tilbage i 1996. Det skriver Pitchfork.

Den tilbageholdte mand hedder Duane Keith ”Keefe D” Davis. Davis har længe været kendt af efterforskerne og var dengang et kendt bandemedlem i Los Angeles-banden Southside Compton Crips.

Han har sidenhen indrømmet i både interviews samt sin selvbiografi Compton Street Legend fra 2019, at han var i den Cadillac, hvorfra det dødelige skud mod Shakur blev affyret. Anholdelsen af Davis er dog første gang, at politiet sigter og sætter en person i direkte forbindelse med drabet.


Tupac Shakur blev skudt adskillige gange den 7. september i 1996 efter at have overværet en boksekamp mellem Mike Tyson og Bruce Seldon til MGM Grand i Las Vegas. Her kom han samt hans bodyguards i et mindre slagsmål med et 21-årigt medlem af Crips-banden, der angiveligt var nevø til Davis.

Senere kørte en hvid Cadillac op ved siden af Shakur, mens han holdt for rødt, og en mand begyndte at skyde ud ad vinduet. Shakur blev efterfølgende kørt på hospitalet, hvor han blev lagt i kunstig koma. Skaderne var dog for store, og rapperen afgik ved døden, da man valgte at slukke for respiratoren.

Tupac var blot 25 år gammel ved sin død. Alligevel nåede han at sætte et stort aftryk i rapmusikken og er sidenhen blevet fremhævet og hyldet af andre kendte rappere såsom Eminem og Kendrick Lamar


I 2017 blev hans liv gjort til genstand for en biografisk dramafilm med titlen All Eyez On Me - The Untold Story of Tupac Shakur. Filmen blev anmeldt af GAFFAs Peter T. Aagaard, der dog ikke var imponeret og kvitterede med to stjerner:

"Tupac Shakurs historie fortælles med flotte billeder og fed musik, men filmen kommer aldrig under overfladen på den komplekse hovedperson, der med en manisk skabertrang lavede en enorm musikproduktion, satte hiphopverden i brand med sin paranoia og døde som martyr for en generation af fans, der ser ham som Scarface og Jesus i een og samme person," lød vurderingen blandt andet. 

Tupac Shakurs sidste ord afsløret


 

ANNONCE