Nyhed

Overrasket vinder af P3 Prisen takker med vigtigt budskab

Vinderen af P3 prisen er kompromisløs for han følger ikke trends – han skaber dem

Rapperen Artigeardit er årets vinder af P3 Prisen 2023, som blev uddelt ved et stort anlagt show fredag aften i DR Koncerthuset.

Kollegaen Sivas overrakte den syv kilo tunge pris med ordene: ”Han er kompromisløs, for han følger ikke trends, men skaber trends." Da navnet blev råbt op, brød salen ud i stor jubel, for det virkede bare helt rigtigt, samtidig med, at det var uventet for vinderen selv.

”P3 Guld, jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Det her havde jeg godt nok ikke regnet med,” lød det fra hovedpersonen.


En ydmyg og rørt Artigeardit takkede sin "fantastiske kone", manager og samarbejdspartnere.

”Jeg har ikke altid været så populær, som jeg er i dag. Det var en lang tur for at komme hertil. Det er et eksempel på, at man skal tro på sig selv, lige meget hvad folk siger.”

Artigeardit åbnede P3 Guld-showet med nummeret ”Hva status” sammen med Lamin. En optræden, som bød på stærkt laserlys og mørktklædte dansere. Samarbejdet og venskabet mellem de to bunder dybt. Rapperne har for nylig udgivet det storstreamende fællesalbum Nu hvor vi er her, hvor nummeret også er at finde. På Grøn Koncert i sommer tog Lamin desuden pludselig over for Artigeardit, som måtte melde afbud til flere koncerter for at være der for sin kone i afslutningen af hendes graviditet.


Lamin udtalte i DR Koncerthuset: ”Det var virkelig hektisk, det var på meget kort varsel. Jeg er glad for, at jeg kunne træde til, og at min rigtig gode ven, min bror Ardit har fået en lille søn, som er sund og rask.”

Vi nåede kort at snakke med Ardit, inden en brandalarm desværre gik af i DR Koncerthuset.

Du er vinder af P3-Prisen, hvordan har du det lige nu?
– Det er sindssygt og vanvittigt. Jeg havde virkelig ikke regnet med at vinde. Mit hold har været gode til at holde på hemmeligheden. Min manager har vidst det, men der var jo ikke nogen nominerede, så var jeg sådan, at så må ham eller hende, der vinder jo vide, at de vinder og har gjort noget ud af det. Så jeg troede det ikke. Jeg er meget taknemmelig.


P3 guldshowet
Aftenen bød på god stemning i det ellers forblæste København.

Andreas Mojo var aftenens vært og tog os igennem en aften, der bød på ild, fyrværkeri, dansere og en masse god musik. Til P3 talentet var Pil, Kind Mod Kind, D1MA og Blæst nominerede. Her løb en glad og overrasket Pil med prisen, som blev overrakt af Burhan G.

Af musikalske optrædener oplevede vi blandt andet Saint Clara, som var nomineret til P3 Lytterhittet. Hun sang en intens og smuk version af storhittet ”Oh My God” under et åbent vandfalds brusebad. Meget passende til vejret uden for koncertsalen. På den røde løber udtalte hun inden showet: ”Jeg glæder mig til at optræde med den. Den kommer med så meget nerve og kommer fra så ægte og smerteligt et sted. Så at kunne hele sammen med publikum er en virkelig smuk oplevelse.”


Af andre rørende oplevelser spillede Guldimund sin nye single ”Halskæde”, som kommer ud i dag. På scenen optrådte han sammen med tre basklarinetter, guitar og bas. Kort efter sin optræden blev hans navn råbt op som vinder af P3 lytterhittet, ”Det’ kun vigtigt, hvad det er”.

Derudover optrådte Pil feat. Wads,png med "Dér". Ukendt Kunstner optrådte via livetransmission til deres koncert i Djurslands Bank Arena i Aarhus. Og selve aftenen blev afrundet af Kind Mod Kinds store hit ”Du gør mig blind”.

LÆS OGSÅ: P3 Talentpris-vinder: "Det er som om, at hvis jeg drømmer det, kan det ske"


LÆS OGSÅ: P3 Lytterhittet går til den skæve popsang med masser af nerve

 

ANNONCE