Nyhed

DUNKEL ELECTROPOP: Fever Ray kommer til Danmark

Efter to anmelderroste koncerter vender svenske Fever Ray nu tilbage til Danmark med deres electropop-univers

2023 har været et godt år for danske Fever Ray-fans. Hele to koncerter er det blevet til, først i marts og senest på Arena-scenen til dette års Roskilde Festival. Og nu annoncerer Fever Ray, at der er flere danske koncerter på vej.

Næste år vender de nemlig tilbage med to nye shows – først på Train i Aarhus den 23. februar og dagen efter den 24. februar i Store Vega i København.

Fever Ray udgav i foråret deres tredje album Radical Romantics, som blandt andet modtog fire stjerner af GAFFA. Blot et par uger senere spillede Fever Ray for et udsolgt Store Vega, hvor GAFFAs anmelder Ras Bolding kvitterede med fulde seks stjerner:


”Det var svært ikke at gå fra koncerten i opløftet stemning, ja, ligefrem med en oprigtig følelse af taknemmelighed. Nu beskriver Fever Ray jo sig selv som hverken hun eller han, men som hen, og de af os, der har set Lars von Triers sidste og særdeles dansk-svensk-inficerede sæson af Riget til ende vil vide, at "henifiering" naturligvis er fandens værk - så derfor: For Satan hvor var det godt!” lød konklusionen i anmeldelsen.

Til årets Roskilde Festival var Fever Ray igen klar til at sprede dunkle electropop-toner. Her leverede de en femstjernet præstation, som ifølge GAFFAs anmelder Hansen sagtens kunne bære både dagslys og solens bagen:

”Selv for nyankomne er det tydeligt, at der er noget på spil. Det er pop, men absolut ikke overfladisk eller blot underholdende. Og hen fører os igennem en rutsjebanetur af følelser. Fra det helt intime og inderlige til den hedonistiske dansefest i slutningen af sættet. En queer hedonisme, der ikke handler om at erobre, men om at skabe noget smukt sammen,” lød Hansens vurdering.


Bag Fever Ray finder man svenskfødte Karin Dreijer, som for alvor brød igennem i nullerne som den ene halvdel af søskendeduoen The Knife. I 2008 så kunstneraliassets magiske univers først dagens lys, men Fever Ray blev for alvor cementeret som artist, da det selvbetitlede debutalbum udkom året efter.

Fever Ray – Nok høre, ikke se

ANNONCE