Nyhed

EFTER KONTROVERSIELLE UDTALELSER: Rolling Stone Magazine tager afstand fra grundlægger Jann Wenner

Musikmagasinet støtter ikke op om Wenners nylige udtalelser om kvindelige og afroamerikanske artister

I går bragte GAFFA en nyhed om Rolling Stone-grundlæggeren Jann Wenner, der er kommet i massiv modvind efter diskriminerende udtalelser i forbindelse med sin kommende bog The Masters.

The Masters indeholder en række af de interviews, Wenner har lavet med prominente artister gennem sin karriere. Bogen har dog gjort sig bemærket ved, at der hverken forekommer interviews med kvinder eller afroamerikanske artister.

I et interview til The New York Times blev Wenner udspurgt til sin beslutning:


”De (artisterne, red.) skulle opfylde et par kriterier, men det var bare min personlige interesse og kærlighed til dem. For så vidt angår kvinderne, var der bare ingen af dem, der var velformulerede nok på et intellektuelt niveau," lød forklaringen blandt andet. 

Nu har Rolling Stone postet en skriftlig udtalelse på det sociale medie X (tidligere kendt som Twitter), hvor de tager kraftigt afstand fra deres egen magasingrundlægger:

”Jan Wenners seneste udtalelser til the New York Times repræsenterer ikke værdierne og praksisserne hos nutidens Rolling Stone. Jan Wenner har ikke været direkte involveret i vores arbejde siden 2019. Vores formål, især siden hans afsked, har været at fortælle historier, der afspejler mangfoldigheden af de stemmer og oplevelser, som former vores verden. I Rolling Stones kerne er forståelsen af, at musik frem for alt skal bringe os sammen, ikke splitte os,” lyder det i opslaget.


Efter den massive kritik har Wenner udsendt en skriftlig undskyldning for sine kommentarer om kvindelige og afroamerikanske artister.

Undskyldningen har dog fået en lunken modtagelse - blandt andet af Living Colour-grundlægger Vernon Reid, der selv er afroamerikaner. Sammen med de andre medlemmer i Living Colour havde han følgende kommentar til Wenners undskyldning:

"For en, der har skildret det musikalske landskab i over 50 år, er det en fornærmelse mod de af os, som sidder for fødderne af disse oversete genier. At høre, at han mener, Stevie Wonder ikke er velformuleret nok til at udtrykke sine tanker om et givent emne, er helt ærligt fornærmende."


"At høre at Janis Joplin, Joni Mitchell, Tina Turner eller nogen af de mange kvindelige artister, som han vælger ikke at nævne, ikke er en 'Master'-status værdig, lugter af sexistisk gatekeeping og ekskluderende adfærd. Mr. Wenners undskyldning styrker kun fornemmelsen."

Jann Wenner er siden sine udtalelser blevet fjernet fra sin bestyrelsespost i Rock & Roll Hall of Fame Foundation, hvor han har siddet siden 2004. Hans bog står fortsat til at udkomme den 26. september.

Hvorfor når mange kvinder og kønsminoriteter ikke længere end musikskolen? Nyt projekt satser på mere imødekommenhed i øvelokaleforeningerne


 

ANNONCE