Nyhed

ELEKTRONISKE PIONERER: Orchestral Manoeuvres In The Dark klar med nyt album – og dansk visit

Efter en længere albumpause er OMB endelig tilbage med ny musik og med dertilhørende turné

”Andy og Paul kan stadig.”

Sådan lød det, da GAFFAs Ras Bolding anmeldte OMDs 2017-album The Punishment of Luxury. Og de elektroniske herrer er langt fra færdige endnu.

For nyligt annoncerede OMD, at de efter seks års ventetid endelig har et nyt album på trapperne. Det kommende album har fået titlen Bauhaus Staircase og udkommer den 27. oktober.


I en pressemeddelelse fortæller de to kernemedlemmer af OMD, Andy McCluskey og Paul Humphreys, at det nye album ”traditionen tro vil bestå af nyskabende elektronisk musik med en følelsesmæssig dybde, som kun OMD kan levere.”

McCluskey uddyber:

”Hvis Bauhaus Staircase bliver vores sidste album, så går vi ud med et stærkt statement.”


I forbindelse med den snarlige udgivelse annoncerer OMD også en større turné, som blandt andet bringer dem forbi Danmark. Danske OMD-fans kan derfor se frem til den 27. januar 2024, når bandet indtager Den Grå Hal i København.

Orchestral Manoeuvres In The Dark blev dannet tilbage i 1978 og debuterede to år senere med albummet af samme navn. Siden er det blevet til yderligere 12 album – med Bauhaus Staircase som det 13. album i rækken.

I 2020 besøgte OMD Store Vega som en del af deres greatest hits-turné Souvenir. GAFFAs anmelder Ulrich Lauridsen kaldte koncerten for en suveræn synthfest og kvitterede med fem stjerner:


”Selvom der musikalsk er langt fra de helt tidlige eksperimenter til de senere rene popnumre, så blev hele repertoiret til aftenens koncert på Vega langet over disken med en glæde og stolthed, der smittede, uanset om man var kommet for at lytte til ’Stanlow’ eller danse til ’Dreaming’,” lød det blandt andet i anmeldelsen.

Billetsalget til 2024-koncerten starter i dag via Livenation og Ticketmaster.

OMD-interview: – Vi er et brand, om vi vil det eller ej


ANNONCE