Nyhed

Engelske firserikoner til Esbjerg Rock Festival

To markante navne fra den engelske synth-scene gæster Vest-Danmark til sommer

Den engelske synth-popgruppe OMD og den engelske sanger Howard Jones har meldt sig blandt årets hovednavne på Esbjerg Rock Festival, der finder sted fredag den 31. maj og lørdag den 1. juni i Vognsbølparken i Esbjerg.

OMD (foto)

OMD – en forkortelse af Orchestral Manoeuvres in the Dark – har rødder helt tilbage til 1978, hvor gruppen blev stiftet af Andy McCluskey (sang, bas) og Paul Humphreys (keyboard, kor). Det var først i 1980/1981 med singlen "Enoly Gay" og deres tredje album, "Architecture & Morality", at gruppen for alvor slog igennem i både Storbritannien og Europa.

Gruppen er kendt for deres blanding af atmosfæriske synthflader og stemningsfulde strygere samt Andy McCluskey følelsesfulde stemme. Singlepladerne "Joan og Arc" og "Maid of Orleans" blev store hits i 1982‚ og sidstnævnte blev den bedst sælgende single i Tyskland dette år.

I 1985 kom det amerikanske gennembrud med albummet "Crush", der kom ind på den amerikanske top 40. Singleudspillet "So in Love" hittede desuden pænt i USA i 1985.

Gruppen havde deres sidste store hit med "Sailing on the Seven Seas", der nåede en tredjeplads på den engelske hitliste i 1991. De fortsatte dog med et pænt publikum frem til opløsningen i 1998. I 2006 blev de gendannet, og i 2010 udgav de comebackalbummet "History Of Modern", der nåede en 28. plads på den engelske hitliste og en femteplads i Tyskland.

OMD udgiver den 9. april deres 12. studiealbum "English Electric", som man givetvis kan høre uddrag fra, når det går løs på Esbjerg Rock Festival

OMD spillede også på Esbjerg Rock Festival i 2011, hvor GAFFAs anmelder Ras Bolding uddelte fem stjerner og blandt andet skrev: "De spillede godt, havde god lyd efter festivalstandard og var i dén grad på, ikke mindst takket være en livlig McCluskey. Og de formåede at engagere og underholde publikum, selv i en sammenhæng som denne, der måske nok må betegnes som en lidt anden end de scener gruppen normalt er vant til."

Howard Jones


Howard Jones debuterede i 1983 med singlen med den meget passende titel "New Song", som nåede den engelske top fem og den amerikanske top 30. Han blandede synthpop med sine meget sangbare melodier, der ofte hentede inspiration i 60'ernes og 70'ernes popmusik. Jones hittede solidt op gennem 80'erne og har fortsat udgivet album op gennem 90'erne og 00'erne, hvor han nu mere har opnået kultpopularitet. Hans seneste album er "Ordinary Heroes" fra 2009.

Om Esbjerg Rock Festival:
Esbjerg Rockfestival – Greatest Hits fra 80'erne – er med egne ord Europas største og Danmarks mest besøgte 80'er-festival. Den finder i 2013 sted fredag 31. maj og lørdag 1. juni i Vognsbølparken i Esbjerg. Lørdag kan man opleve OMD, Howard Jones, Billy Ocean, Rick Astley, Level 42 og Münchener Freiheit. Flere navne vil blive offentliggjort løbende. Fredag er helliget nogle af Danmarks mest populære jam-bands: Hit med 80'erne (danske pop), Back In Black (AC/DC), Michael Jackson Tribute, Bryan Adams Tribute og Kind Of Magic (Queen). I Eldoradoteltet vælges musikken af dj's Thomas Kristensen, Morten Resen, Joakim Hediger, Carsten Agerbæk og Jørgen de Mylius, som også er festivalens konferencier.

Billetter kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE