Nyhed

OMD: Navnet virkede tilpas sært

GAFFA fangede de engelske synthpop-veteraner på Esbjerg Rock Festival til en lang snak om mere end 30 års karriere

For nylig gæstede de engelske elektro-veteraner Orchestral Manoeuvres In The Dark Esbjerg Rock Festival. I den forbindelse fik GAFFA et langt interview et af de to kernemedlemmer, Paul Humpherys, til en snak om mere end 30 års karriere. Det blev blandt andet til det uundgåelige spørgsmål om gruppens navn.

Nu vi taler om dårlige karrieretræk, hvordan i alverden fandt I på at skulle hedde Orchestral Manoeuvres In The Dark? Jeg mener, alle de unger, der hørte "Electricity" i radioen og halsede ned til pladebiksen; "Jeg skal lige have den nye med Orch...eh..."
 

Paul Humphreys: – "Det der nye band". Faktisk er historien den, at Orchestral Manoeuvres In The Dark kun skulle give en enkelt koncert, til en slags punkbegivenhed. Vi sad hos min mor og eksperimenterede med lyd, og de spurgte os om ikke vi havde lyst til at prøve vores eksperimenter af på et publikum, til gratis-aftenen. De ville bare lige vide, hvad vi hed. Og vi havde jo ikke noget navn, vi rodede bare med lyd, men de skulle trykke plakater om to timer, så vi fik travlt. Vi gennemgik forskellige muligheder. Margaret Thatcher's Afterbirth var oppe at vende, men det fungerede ikke rigtig. Orchestral Manoeuvres In The Dark virkede dog tilpas sært, og det blev så hængende.

Læs hele det lange interview i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE