Nyhed

LUCKY LO I NY PROTESTSANG: ”Vi er frie til at vælge at give liv eller give slip”

Ny single fra Lo sætter fokus på kvinders ret til abort

”Spørgsmålet om abort er et spørgsmål om menneskerettigheder, og det er ganske enkelt: Vores krop, vores valg, vores frihed.”

Sådan udtaler sanger og sangskriver Lucky Lo i en pressemeddelelse til sin nye single "Through The Eyes of a Woman”, som netop er udkommet.

På singlen, som også kommer til at indgå på det nye album the Big Feel, adresserer Lo et budskab, der handler om frihed samt retten til at bestemme over sin egen krop.


I pressemeddelelsen uddyber hun:

”Indtil videnskaben løber af med os, vil ethvert menneske her på jorden blive født og næret af det organ, som bor i enhver biologisk født kvinde - såvel som non-binære personer.”

”Through The Eyes of a Woman” udkommer på et tidspunkt, hvor et flertal i Etiske Råd i Danmark netop har meldt ud, at de efter 50 år med en abortgrænse ved 12. graviditetsuge, nu anbefaler at hæve grænsen til graviditetens 18. uge.


Med sin protestsang ønsker Lo at sætte en personlig, men samtidig universel menneskelig fortælling på musikalsk formel:

”Med hver fødsel kommer der en smerte. Ofte den gode slags, fordi smerten bringer liv med sig. Men det skal være et frit valg for kroppens ejer, om man vil gennem den smerte. Det gav mig lyst til at lave en sang, der både hylder kvindekroppens styrke på samme tid som den anerkender den smerte, vi udsættes for – både af vores egen anatomi og af samfundet,” fortæller hun videre i pressemeddelelsen.

”Through The Eyes of a Woman” er endnu en smagsprøve fra Los kommende album The Big Feel, som lander den 27. Oktober.


I august udgav hun også singlen ”Hey! Let’s Go!” og annoncerede i den forbindelse også en Danmarksturné, som starter til januar.

Turnéen tager blandt andet Lo forbi Store Vega i København – en koncert, som markerer Los største til dato.

Hør den nye single her


En uforløst forløsning

ANNONCE