Nyhed

Ny musikgruppe skal sikre diversitet og mangfoldighed på københavnsk spillested

Spillestedet ALICE nedsætter musikgruppe og lover øget gennemsigtighed i arbejdet bag scenetæppet

I en pressemeddelelse kan man i dag læse, at spillestedet ALICE har nedsat en musikgruppe, som skal arbejde for en bredere repræsentation på spillestedet. ALICE skriver, at den nye musikgruppe skal være med til at udvide spillestedet til ikke bare at være en koncertvirksomhed, men også give plads til den demokratiske samtale. Det uddyber leder H. C. Gimbel:

- Ikke alene vil vi arbejde med en ny måde at kuratere en koncertscene og skabe bredere repræsentation. Vi vil også kvalificere hver koncertaften for vores publikum og få flyttet samtalen om musikken helt ind omkring bordet. På den baggrund er jeg glad for endelig at kunne præsentere vores nye Musikgruppe af vildt kompetente og meget forskellige mennesker, skriver H. C. Gimbel i pressemeddelelsen.

Mere gennemsigtighed i arbejdsprocessen


Den nye musikgruppe består af medlemmer fra forskellige grene af musikbranchen: Sofie Westh fra Another Life, Isabel Douglass fra Lux Boreal og Tone Chamber samt Ulf Eriksson fra spillestedet Inkonst i Malmø. Derudover vil Malika Mahmoud Henriques være tilknyttet musikgruppen som konsulent med særligt fokus på den elektroniske scene og DJ's.

ALICEs nuværende booker, Nanna Ruus, vil fortsat fungere som booker og kunstnerisk producent på spillestedet. I en kommentar til GAFFA fremhæver hun det brede erfaringsgrundlag som en styrke i musikgruppen:

- Med den nye musikgruppe lægger vi fundamentet for en ny kollektiv måde at skabe et koncertprogram. Vi har alle meget forskellige erfaringsgrundlag og interesseområder, der både stikker i forskellige retninger og overlapper med hinanden. Man kommer til at se mange rigtig spændende samarbejder og “krydskuraterede” aftener på ALICE, som føles nye, friske og genreopløsende, fortæller Nanna Ruus til GAFFA. 


Den nye musikgruppe vil have et helt særligt fokus på, at arbejdet omkring spillestedet skal være transparent overfor både publikum og andre aktører i branchen. De vil derfor åbne døren til kurateringsmaskinrummet, så flere har mulighed for at påvirke blandt andet programplanlægningen:

- Ved at prioritere gennemsigtighed, nysgerrighed og opløsning af barrierer, er vi begejstrede for at lægge fundamentet for en helt ny tilgang til kurateringen på et spillested. Vores mål er, at den progressive kollektive indsats ikke kun afspejler sig i programmet, men også i ALICEs mangeartede publikum, og i fremtidige versioner af Musikgruppen, skriver Musikgruppen i pressemeddelelsen.

Musikgruppen tiltræder d. 15. september, og de første resultater kan læses på programmet fra februar 2024. ALICE har siden foråret 2021 holdt til i Vanløse på grund af et defekt ventilationssystem, men afvikler koncerter på forskellige lokationer i København. I 2024 flytter ALICE tilbage til deres vante rammer på Nørrebro.

Koncertprogrammet opdateres løbende og kan læses her.


LÆS OGSÅ: https://gaffa.dk/nyheder-fra-gaffa/2023/august/spillestedet-alice-modtager-millionbevilling-fra-a-p-moller-fonden/

ANNONCE