Nyhed

Prisma klar med debutalbum - se hvem der er med i deres nye video

Det kommende album byder på flere bemærkelsesværdige gæsteoptrædener

Det er snart tre år siden, den kritikerroste søskendeduo Prisma udgav deres debut-ep Indside Out. For nyligt annoncerende, de at de tager på turné til efteråret. Nu annoncerer de to søstre, at de - endelig - udgiver deres debutalbum Something To Respond To.

”Vi har skrevet de her sange midt i en kaotisk tid med krig og politisk ustabilitet, mens naturen raser. Verden råber og alt kan føles utroligt utrygt og uoverskueligt,” fortæller Sirid i en pressemeddelelse, mens storesøster Frida fortsætter: 

”De her sange er blevet til som en modreaktion på vreden og uroen i verden omkring os. Vores samtaler sammen er blevet dybere, mere personlige, og musikkens udgangspunkt er klart lysere og positivt. Something To Respond To er små individuelle historier, som formidler et større billede og en fortælling om identitet, om mod og undren, men mest af alt om troen på sig selv og på en lysere fremtid.”


I forbindelse med det nye album har søstrene også udgivet en musikvideo til sangen ”Lost”. Sangen handler om kærligheden mellem et barn og forældrene, når det er den voksne, der har brug for trøst. På sangen har Prisma taget et børnekor med.

I video ser man Trine Dyrholm i hovedrollen som den voksende, der har brug for trøst. I løbet af videoen får hun tegninger med ordene I Love You, og bliver klæbet til med en masse farverige plastre. Video viser altså den kærlighed, børn giver til en plaget forælder.

Prisma anno 2024. Pressefoto: Bobby Mandrup
Prisma anno 2024. Pressefoto: Bobby Mandrup


På det nye album finder man Troels Abrahamsen fra Veto, Simon Littauer samt punk-trioen Farveblind på gæstelisten.

”At lave musik er en meget privat og personlig boble at befinde sig i. Men vi er meget bevidste om verden omkring os, og lader gerne boblen briste for at lukke ny kreativitet og inspiration ind,” fortæller Frida i pressemeddelelsen, hvortil Sirid runder af: 

”Troels gik helt ned i detaljerne på sin egen tryllekunstneragtige måde, hvor Simon nærmere dryssede sin magi fra maskinerne ud over tracket. Vi så Farveblind på Smukfest og vidste, at vi måtte have den energi ind på Something To Respond To. Vi feeder på den energi –mennesker, der løfter hinanden og alt det vi hver især kan give videre til andre og reagere på.”


Debutep’en fra 2021 fik en seksstjernet anmeldelse af GAFFA.

”Man kan brokke sig over, at der ikke er flere sange på ep’en, men man kan sgu brokke sig over så meget nu om stunder. Så måske vi bare skal være taknemmelige over, at Prisma er udgivelsesdygtige og har formået at skabe dette lille mesterværk. Jeg er helt på røven, og jeg håber, der er en fuldlængde på vej! For der bliver det, for alvor, virkelig interessant,” lød det i anmeldelsen.


GAFFA 40: Hvad har GAFFA betydet for jeres karriere, Prisma?

ANNONCE