Nyhed

EFTER SMUKFEST: Faithless vender tilbage til Danmark

Knap to år efter forsangerens død giver Faithless endnu en dansk koncert med Sister Bliss i front

Faithless giver endnu en dansk koncert i år, hvor de besøger Poolen i København 14. december. Den britiske gruppe har eksisteret i næsten tredive år og har med deres hits cementeret sig som et af dance-scenens vigtigste konstellationer.

De debuterede med albummet Reverence i 1995, der indeholder velkendte numre som "Insomnia" og "God Is a Dj". Sidenhen har de udgivet en lang række album, senest med For Lovers, Not Killers (2023). 

Tidligere i år vendte gruppen tilbage som live act for første gang i otte år, hvor de blandt andet besøgte bøgeskoven til årets udgave af Smukfest, hvor de angiveligt forvandlede bøgeskoven til en rave-katedral og tilmed høstede fire stjerner. 


Forsangeren fra Faithless, Maxi Jazz sov stille ind i december 2022 - dog er hans musikalske aftryk stadig tilstede i 2024.

Den sidste gang man kunne opleve Maxi Jazz  kunne opleves sammen med resten af Faithless opleves på Tinderbox Festival i Odense i sommeren 2015. Der var, ifølge GAFFAs anmelder, tale om en koncert, hvor "Faithless så storslået beviste, hvordan musikken af en tid ikke nødvendigvis gror fast. Hovedkomponist og keyboardspiller Sister Bliss viste, bakket op af sit massive orkester, hvordan elektronisk musik i virkeligheden bør fremføres," skrev vores udsendte og konkluderede:

"Ligesom alt andet musik er det meget sjovere at se og høre det i virkeligheden. Og det var lige præcis det, som Faithless mestrede denne aften, da musikken fra 90'erne fik nyt liv."


Til december kan man opleve syv mand på scenen med frontkvinden Sister Bliss ved styrepinden. Billetsalget starter fredag den 30. august kl. 10.00 via Ticketmaster.

Tidligere på året annoncerede de deres kommende studiealbum Champion Sound, der markerer deres 8. af slagsen. I samme ombæring har de frigivet den første single derfra: "Find a Way (feat Suli Breaks)," som kan høres nedenfor: 


 

ET ÅR EFTER FRONTFIGURS DØD: Faithless giver dansk dj-sæt

ANNONCE