Nyhed

PUNKVETERAN: Peter Peter fejrer jubilæum med ny punkmusical

Den tidligere Sort Sol-guitarist tager både nyt værk og arkivoptagelser med på talk-turné til efteråret

I forbindelse med sin kommende musical har den danske punkveteran, Peter Schneidermann - bedre kendt som Peter Peter - annonceret en efterårsturné, hvor han vil fortælle om både sin nye musical og sin efterhånden fem årtier lange karriere.

Der vil være tale om samtaler med forfatteren Jan Poulsen, som tidligere har udgivet roste bøger om blandt andre Iggy Pop og David Bowie. Undervejs afspilles sjældne optagelser fra guitaristens omfattende arkiv.

I år fejrer Peter Peter 50 år som musiker. I 1977 var han med til at danne Sods, der siden blev til Sort Sol, der blandt andet blev anerkendt som Danmarks første punkband og har haft stor indflydelse på den danske musikscene.


Den innovative guitarist har, siden han forlod Sort Sol i 1995, stået i spidsen for The Bleeder Group - senere bare Bleeder - og arbejdet med en lang række bands og kunstnere - herunder Povl Dissing, The Walkers, Bifrost over Lars H.U.G, Rockers by Choice, Selvhenter, Iceage og Halshug. 

Desuden har han i løbet af sin lange karriere medvirket på mere end 100 plader samt skrevet musik til film, teaterstykker og computerspil. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt i anledning af den forestående talk-turné.

En aften med Peter Peter bliver overskriften på efterårets arrangementsrække, mens musicalen - som har været fem år undervejs bærer den mundrette titel Peter Peter presents The Bleeder Players as The Apparatus of Doom and Gloom In They Killed Us All with Spit and Polish.


Den kommende musical høres i fuld længde, hvorefter Peter Peter og forfatter, Jan Poulsen fortæller om tankerne og arbejdet bag den. Peter Peter optrådte i 2020 med i selskab med Bleeder på Bremen, hvor GAFFAs anmelder gav koncerten 5 stjerner med ordene

"Så er det sgu heldigt, at Bleeder i bund og grund er Peter Peter. Og her overvejede jeg at stoppe anmeldelsen, da Peter Peter Schneiderman for mange (læs: anmelderen selv) er en af de mest sublime, originale og anarkistiske musikere på den danske rockscene," noterede vores anmelder og tilføjede:

"Ud over at han er en af landets bedste – og mest kreative – guitarister, har han også en aura af ”no bullshit” omkring sig, som mange (læs anmelderen selv) har meget stor respekt for. Dette viste han, da han forlod et andet orkester, da de blev for kommercielle."


Turnéplan
Mandag 30. september: Albertslund Bibliotek, Forbrændingen
Onsdag 2. oktober: Aarhus, Radar
Torsdag 3. oktober: Gladsaxe Bibliotek, Richter
Lørdag 5. oktober: Helsingør, Biblioteket Kulturværftet
Mandag 7. oktober: Randers, Turbinen
Tirsdag 8. oktober: Vejle Bibliotek, Bygningen
Onsdag 9. oktober: Aalborg Bibliotek
Fredag 11. oktober: Roskilde, Viby Bibliotek
Lørdag 12. oktober: København, Cinemateket

PETER PETER: Derfor åbner jeg arkiverne

ANNONCE