Nyhed

Jailbreak annoncerer line-up til deres opvarmningsdag – fra thrashmetal til stonerrock

For tredje år i streg varmer heavy-festivalen Jailbreak op med et præevent på spillestedet Platform K i Horsens.

Foto fra Wolfmothers koncert på Jailbreak 2023. Fotograf: Sebastian Danmark.

Jailbreak – der også kaldes for Copenhells lillesøster – finder igen i år sted i Fængslet den 16. og 17. august og igen i år har de tilføjet en opvarmningsdag den 15. august. Opvarmningsdagen er blevet til i samarbejde med de lokale musikerforeninger Metal Mafiaen og Hård Rock Horsens, og så er eventet i år blevet opgraderet i samarbejde med Copenhell. Årets line-up byder på thrashmetal af den helt gamle skole med Vallis Mortem, melodisk metalcore fra kvintetten Beneath the Silence samt sludgy og grungy stonerrock fra Kill Trip.

”I de seneste to år har de optrædende bands på Jailbreaks præevents vist et helt formidabelt niveau for nye kræfter på den jyske rock- og metalscene. Tre af de optrædende bands har sidenhen spillet på henholdsvis When Copenhell Freezes Over og Copenhell Metal Cruise, og både Plaguemace og Persecutor spiller på Copenhell i år. Derfor er det helt naturligt, at Jailbreak og Copenhell styrker samarbejdet om at bringe vækstlaget videre ved at involvere When Copenhell Freezes Over i Jailbreaks præevent,” udtaler festivalchef Jeppe Nissen.


Involveringen af When Copenhell Freezes kommer helt specifikt til at betyde, at der til Jailbreaks præevent vil være en række ”sværvægtere fra den danske musikbranche” til stede, ”som kan hjælpe endnu flere bands afsted mod større scener”, fortæller Jailbreaks festivalschef. Mens Jailbreak og Copenhell musikalsk kører i to lidt forskellige spor, har begge festivaler fokus på de hårde genrer og arbejdet med vækstlaget, hvorfor det har været naturligt for de to spillere at hjælpe hinanden med at opbygge fremtidens nye navne.

I år kan man på hovedplakaten til Jailbreak finde navne som thrash-titanerne, Testament, Mr. Big, Mikkey Dee Plays Motörhead, Junkyard Drive og genopståede Pretty Maids.

Billetterne til præevent-arrangementet koster 80 kr. i forsalg og 100 kr. i døren for Jailbreak-gæster med festivalarmbånd. 120 kr. i forsalg/140 kr. i døren for alle andre.


LÆS OGSÅ: KLAR TIL AT RYSTE SCENERNE: Pretty Maids genopstår – og indtager Jailbreak og Copenhell

 

 


 

 

ANNONCE