Nyhed

Roskilde Festival ’24: Dette var årets værste koncerter – ifølge GAFFAs anmeldere

GAFFAs anmelderstab leverede knap 100 anmeldelser på dette års Roskilde Festival. Her er deres værste koncertoplevelser.

Roskilde Festival 2024 er gået på hæld. GAFFA har været til stede både på pladsen, TikTok, Instagram, Facebook og naturligvis GAFFA.dk under hele festivalen, og vores anmelderstab fik leveret knap 100 anmeldelser på tværs af festivalens otte dage. Hele stjernepaletten var i brug, og i dag ser vi tilbage på både de bedste og de værste koncertoplevelser, som festivalen havde at byde på. I denne artikel samler vi op på de dårligste, der modtog henholdsvis én eller to stjerner fra anmelderne.

Ragana på Avalon: ”Summen og skrigen” – 2 stjerner

”Duoen kom ikke rigtig ud over de transparente skærme, der var sat op omkring podiet. Folk stod rundt omkring og ventede, og opmærksomheden gled ud af teltet sammen med en del af publikum. Det er på pladen ret sejt, at de sætter tempoet helt derned og selv vælger alle præmisser. I dag var det lidt sejt at komme igennem en hel koncert”. Læs resten af anmeldelsen her.


Foto: Erling Brodersen
Foto: Erling Brodersen

21 Savage på Orange: ”Av for helvede, 21” – 2 stjerner

”Mest antipatisk og åndsforladt bliver det, da han næsten for første gang i koncerten spiller et nummer kun med ham selv på og stenet erklærer for publikum: ”I want a moshpit”. De jubelglade, stive og snart desperate teenagere forsøger sig med et ”oki-doki” til svar og danner cirkler rundt omkring, og forhåbentlig har de inkarnerede fans og Atlanta-papegøjen ment, at de fik hvad de kom efter. Resten af skaren fik sig dog mest af alt en fuser af en koncert. Og sådan en skal man ikke gå tilbage til, Roskilde”. Læs resten af anmeldelsen her.


Foto: Morten Rygaard
Foto: Morten Rygaard

PinkPantheress på Arena: ”Pinlig optræden med TikTok-stjerne” – 2 stjerner

”Men da hun så med ordene: “Alright, you like d&b?” og derefter siger: “Oh fuck, this was not the song I had in mind,” kan jeg ikke være i mig selv. Det er dybt useriøst og til grin. Folk er stoppet med at hoppe og står bare og kigger. Vi står vel at mærke i pitten. “I’m a fucking idiot,” udbryder hun. Jeg vil give hende ret”. Læs resten af anmeldelsen her.


Foto: Søren Christian Bech
Foto: Søren Christian Bech

Sexyy Red på Orange: ”Sexyy Red-koncert? Så vil jeg sgu hellere levende begraves” – 1 stjerne

 ”Jeg har brugt en smule af de sidste to dage på at fortælle kollegaer og bekendte, at Sexyy Red ganske vist er svær at holde af, mens hvis man giver plads til det også latterlige, kan man spotte de små genialiteter. Sexyy Red præsenteres ofte som "The Female Gucci Mane" og har en sang af samme navn. Hun er trap, før trap også blev pop. Hun (og ikke mindst Tay Keith-produktionerne) er øl, fisse og Gangsta Boo-inspireret-musik. Og så er hun ikke foruden humor. Men al den karakter, jeg sådan har gjort mig umage for at bygge, dræbte hun selv som det nemmeste nogensinde med sin Roskilde-koncert”. Læs resten af anmeldelsen her.


Foto: Søren Bech
Foto: Søren Bech

Eartheater på Apollo: ”Eartheater i et sjældent jordbundent moment” – 2 stjerner

”Setlisten er solid med gode nedslag i bagkataloget, men mest af alt ærgrer det bare én, at man kan forvalte så godt et katalog så ringe. Hendes plader er simpelthen så gode, at det gør ekstra ondt at se dem blive fremført så uinteressante. Jeg har som sagt set både forrygende og forfærdelige koncerter med Eartheater, men i dag må jeg bruge et ord, jeg aldrig havde troet, jeg skulle bruge om hende: Kedeligt”. Læs resten af anmeldelsen her.


Foto: Christian Borup Larsen
Foto: Christian Borup Larsen

Læs resten af vores anmeldelser fra Roskilde Festival 2024 her.

ANNONCE