Nyhed

DU KAN NÅ DET ENDNU: Producerforløb for minoriteter udvider til Aarhus

Producerforløbet Track That er snart klar med anden sæson, som denne gang både foregår i København og Aarhus

Er du kvinde, non-binær eller transkønnet, og drømmer du om en professionel karriere som musikproducer? Så skal du være hurtig på tasterne, for nu på søndag den 23. juni lukker producerforløbet Track That deres ansøgningsportal for anden sæson af det otte måneder lange læringeforløb, som i år udvider med en lærlingeplads i Aarhus og to i København. 

Medstifter af Track That og A&R Manager ved Sony Music Denmark Julia Aabjerg Bratland fortæller i en pressemeddelelse, at idéen til producerforløbet opstod i hendes eget virke i musikbranchen, hvor kvinder stadig er i minoritet. 

"Track That blev født ud af en reel udfordring i mit job som A&R Manager hos Sony Music. En af mine arbejdsopgaver er at hjælpe artister med at finde det rette producer-match. Til det formål har jeg et Excel-ark med navne på danske track-producere, som kan producere kommercielle sange. Min udfordring er, at næsten alle på listen er ciskønnede mænd. De mænd er både kompetente og søde, men det er et diversitetsproblem, at jeg nærmest kun kan skabe kreative rum med ciskønnede mænd i førersædet”.


Ifølge Danmarks Statistik er 73% af alle danske musikere mænd. Det er et kendt faktum, at det særligt er sociale tendenser, der sætter en stopper for mange kvinders musikkarriere. I en undersøgelse fra 2022 var der en stor overvægt af kvindelige musikere, som oplevede tendenser såsom udelukkelse, utryghed, upassende tiltale, uønskede kommentarer og en oplevelse af, at ens musik ikke blev taget seriøst samt at ens køn har betydning for vurdering af deres evner.

Som deltager i Track That får man tildelt en etableret og professionel producer, som man har ugentlige sessions og feedback-timer med. Derudover får man også stillet et professionelt lydstudie til rådighed. 

Ifølge medstifter og label manager ved ILK Music Laura Dalgaard Christoffersen skal forløbet også være med til at give deltagerne et brugbart netværk i musikbranchen.


"Der har længe været en uformel tradition for at være i en form for mesterlære som upcoming producer. De uformelle strukturer har bare ikke tilgodeset kvinder og
kønsminoriteter, da etablerede mandlige producere ubevidst ofte vælger at tage en anden mand med i studiet, fordi de måske er venner af venner og hygger sig. Med Track That har vi formaliseret mesterlære-traditionen, så kvinder og kønsminoriteter også får adgang til den værdifulde læring og det netværk, der opstår i et lærlingeforløb".

Forløbet varer fra august 2024 til marts 2025 og er gratis. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Rådgivningsforløb og musikfællesskab er nomineret til årets Bodil Koch-pris


ANNONCE