Nyhed

R.E.M. optrådte sammen for første gang i 15 år – se videoen her

Da R.E.M. i torsdags blev indlemmet i Songwriters Hall of Fame var det med en surprise-optræden af ”Losing My Religion”.

Foto fra den femstjernede R.E.M.-koncert i Parken i 2008

I 2008 mødtes GAFFA med et af Amerikas dengang største alternative rockbands, R.E.M, på et hotel i New York. Her mødtes GAFFA med bandet for at tale om det dengang dugfriske albumAccelerate, der skulle vise sig at blive deres næstsidste album. For i 2011 gik bandet i opløsning, og de har ikke optrådt sammen som samlet gruppe de sidste 15 år. Det ændrede sig torsdag aften, hvor en fuldtallig udgave af bandet gav en akustisk version af ”Losing My Religion” efter at være blevet indlemmet i Songwriters Hall of Fame.

I 2023 kunne R.E.M. fejrer 25-års jubilæum for deres ellevte studiealbum, Up. I den anledning udgav pladeselskabet en remastereret udgave ledsaget af et helt livealbum med i alt 11 sange fra deres optræden i Palace Theatre i Los Angeles i 1999. I 2022 fejrede GAFFA ligeledes 30-års jubilæet for Automatic for the People med en længere artikel om albummets receptionshistorie – den kan du læse her.


Da bandet i torsdags blev indlemmet i Songwriters Hall of Fame, kunne Billboard berette, at det var med disse ord fra Michael Stipe: ”At skrive sange og at have et katalog af værker, som vi alle er stolte af, og som er tilgængelig for resten af verden til evig tid, er afgjort det vigtigste afspekt af det, vi har gjort (som band, red.). Ved siden af det er, at vi formåede at komme igennem alle de årtier og forblive venner. Og ikke bare venner, gode venner”.

Du kan se deres optræden lige her:


ANNONCE