Nyhed

Billie Eilish samarbejder med gigant for at gøre turné grøn

Billie Eilish igangsætter flere initiativer, der skal mindske klimaaftrykket på den kommende verdensturné

Den kun 22-årige amerikanske sanger Billie Eilish har i løbet af sin musikalske karriere haft stor fokus på klima og dyrevelfærd, og det er derfor heller ikke en overraskelse, at sangeren nu lancerer et partnerskab med Google Maps, der skal gøre det nemmere for gæster til hendes kommende turné Hit Me Hard and Soft at vælge bæredygtige transportmuligheder og plantebaserede restauranter og caféer i nærheden af spillestederne. 

Google delte nyheden om partnerskabet på Google Blog i går den 24. september, hvori Billie Eilish fortæller: "Jeg er så spændt på at se jer alle til mine shows i de kommende måneder, og på at vi sammen arbejder for at reducere vores fælles fodaftryk, når det gælder transport, og hvad vi spiser. Hver handling tæller, uanset hvor stor eller lille den er, og sammen kan vi virkelig begynde at hele vores smukke planet. Takket være Google Maps vil alle have nem adgang til ressourcer, der kan hjælpe dig med at træffe gode, bæredygtige valg, når du kommer til mine shows. Tak fordi du bekymrer dig. Vi ses snart!"

Ifølge Google vil samarbejdet indeholde tre forskellige punkter, der vil nedsætte gæsternes klimaaftryk. Først og fremmest vil Billie Eilish' anbefalinger af plantebaserede spisesteder være tydelige på kortet. Indtil videre er der dog kun tale om, at dette vil virke i udvalgte byer i USA, blandt andet Atlanta, Baltimore, Chicago, Detroit, Los Angeles, Minneapolis, Nashville, New York, Philadelphia and Washington, D.C.


Derudover vil Google Maps tilbyde en række alternative transportmuligheder for, at fans undgår at tage bilen. Her viser appen ruter for at gå eller cykle og muligheder for at bruge delebil. Hvis man derimod leder efter kørselsruter i storbyerne, heriblandt Berlin, Paris eller Sydney, vil appen automatisk foreslå gå- eller offentlige transportmuligheder, hvis de er lige så praktiske som at køre. Til sidst vil appen gennem funktionen "brændstofeffektiv ruteplanlægning" finde ruter til koncertstedet, der optimerer for lavere brændstof- eller energiforbrug. 

Billie Eilish har tidligere brugt sin stemme, da hun deltog som hovednavn til Prins Williams klimaevent i 2022, og i 2021 da hun som 19-årig gik sammen med en række forskere fra Arctic Basement, som en del af University of Exeters GreenFutures-kampagne og filmede en video, der henvender sig til verdens ledere, hvori hun opfordrede til hurtig handling. Billie Eilish har desuden modtaget en pris for sin kamp for dyrevelfærd.

Man kan se frem til at opleve Billie Eilish og afprøve grønne alternativer, når hun spiller hele to koncerter i Royal Arena den 28. og 29. april 2025. Koncerter, hvor Billie Eilish, ifølge en pressemeddelelse, fortsætter et samarbejde med non-profit miljøorganisationen Reverb, der under turnéen igangsætter en række bæredygtighedsindsatser ved "at reducere drivhusgasforurening, mindske engangsplastikaffald, støtte klimainitiativer og opdatere madudvalget ved boderne for at fremme og opmuntre til plantebaserede madmuligheder."


Billie Eilish: "Stem som om dit liv afhænger af det – for det gør det"

ANNONCE