Nyhed

Jeff Buckleys hjem bliver til Airbnb – vækker stærke reaktioner

Den amerikanske singer-songwriter Jeff Buckleys tidligere hjem i Memphis bliver en "hyldest-Airbnb"

Jeff Buckleys tidligere hjem i Memphis vil snart være tilgængelig som Airbnb, ifølge Commercial Appeal. Ejendomsmægler og koncertarrangør David Lorrison, der er involveret i projektet, siger, at målet er at ære den afdøde kunstner uden at gøre stedet til et "hipster Graceland". Projektet har vækket blandede følelser blandt fans – nogle ser det som en fin hyldest, mens andre mener, at hans minde bliver udnyttet kommercielt.

Den amerikanske singer-songwriter Jeff Buckley døde ved en tragisk drukneulykke i en alder af blot 30 år i 1997. Tre år forinden havde Buckley udgivet et album, som skulle blive hans eneste. Grace udkom i august 1994 og inkluderede blandt andet Buckleys inderlige fortolkning af forbilledet Leonard Cohens "Hallelujah."

Hjemmet i Memphis er blevet anset som en slags helligdom for fans, hvilket tiltrak de nye ejere til at købe huset. Ejendommen blev købt i marts for cirka 144.000 dollars – svarende til cirka 900.000 danske kroner – af udvikler Eric Goode og forventes at være klar til Thanksgiving. Huset, som har stået tomt i over et år uden strøm, gas eller vand, har tidligere fået lidt lokal opmærksomhed, ifølge Lorrison. Fans har rejst lange afstande for at filme huset og følge Buckleys fodspor i Memphis.


Lorrison beretter desuden, at formålet med den nye Airbnb er at ære den nu afdøde Jeff Buckley. Projektet falder sammen med 30-års jubilæet for Buckleys ikoniske album Grace og den fornyede interesse for hans musik på TikTok.

KLASSIKER FYLDER 30: Her er vores reportage fra Jeff Buckleys koncert i København

ANNONCE