Nyhed

Hæsblæsende brugsmusik

Interview med Andrew W.K

"Don't Stop Living In The Red" er ikke bare titlen på en sang fra Andrew W.K.'s debut "I Get Wet", men også lidt af et motto for det 22-årige rockmonster. Det skinner igennem selv i den måde, han taler i telefon på: Hurtigt, højt, næsten uden at trække vejret. Han bliver hæsere og hæsere, som samtalen skrider frem, men det gør ham kun ivrigere:

- Man lever kun én gang, og det i relativt kort tid sammenlignet med f.eks. træer eller bjerge, som han siger.

- Og den tid bør man udnytte til det yderste - ved at have det sjovt og hjælpe andre med at have det sjovt!

Andrew W.K.'s definition af "sjov" kan klargøres med et par sangtitler mere fra debuten: "It's Time To Party", "Party Hard" og "Party Til You Puke". Sjov er lig fest - og Andrew W.K. laver festmusik:

- Ja, det er en meget rimelig indgangsvinkel til min musik. På det højeste abstraktionsniveau er det selvfølgelig bare musik med melodi og rytme, men det er skabt til at få folk til at føle sig ophidsede, energiske, glade - festivalagtige. Det er brugsmusik!

Det lyder ikke særlig "kunstnerisk".

- Der er jo heller ikke noget kunstnerisk i at lave et bål, så man kan tilberede maden, men det er rart at have. Min musik er stor, åben og fri - den dikterer ikke nogen noget som helst, men opfordrer alle til at gøre, hvad de vil. Jeg har altid haft det dårligt med at føle mig udenfor, så jeg forsøger at imødekomme alle til vores koncerter - der er ingen forkerte grunde til at komme og høre mig!

Du er ligeglad med, om folk gør det, fordi de synes, du er latterlig?

- Hvis bare folk morer sig, så er det fedt! Jeg har det under alle omstændigheder skide skægt oppe på scenen, og jeg ser det som en stor ære at kunne gøre andre mennesker glade.

Også på Roskilde vil Andrew W.K. givetvis gøre sit alleryderste for at more - frivilligt eller ufrivilligt. Og han ser frem til det, for:

- Jeg har hørt om Roskilde fra folk, der har spillet der, og de siger, det er en stor ting. I det hele taget er det altid noget særligt at spille på festivaler. Der er magi i luften, for alle er der for det samme - at have det sjovt!

ROSKILDE DAILY er en avis produceret af GAFFA. Den udkommer dagligt på Roskilde Festival 2002.

ANNONCE