Nyhed

Ephemera-koncert i ambassadehave

Pigetrio fra Bergen live-debuterede på dansk grund i norsk ambassadørs forhave i Hellerup

Det var ikke klæg chokolade i form af Ferrero Rocher (kendt fra pinlig tysk reklame), som den norske ambassadør i Danmark, Dagfinn Steenseth, bød på ved en eksklusiv havefest tirsdag aften, men behagelige overraskelser i form af to af øjeblikkets bedste norske navne - sangeren Thomas Dybdahl og pigetrioen Ephemera. Thomas Dybdahl har for nylig afsluttet en mindre turné i Danmark, men for Ephemera var de aparte omgivelser - en villahave i Hellerup - første koncert på dansk grund. Villaen, som nu er officiel bolig for den norske ambassadør, har tidligere været statsministerbolig for Thorvald Stauning og privat residens for Mærsk McKinney-Møller.

Sidst den norske ambassadørs forhave - som i øvrigt er tegnet af Dronning Ingrid - dannede rammen for et levende musikalsk indslag, var det et hornorkester fra Bergens Politikorps, som havde lagt vejen forbi. Denne gang kom et indslagene også fra Bergen: Ephemera, som spiller underskøn, særegen pop og i maj måned udsendte gruppens fjerde album “Air” i Danmark.

Ephemera har været Ugens Uundgåelige på P3 med singlen “Girls Keep Secrets”, har ligesom Thomas Dybdahl ligget på Det Elektriske Barometer og har ligesom denne vundet Spellemanns Prisen og Alarmweb Prisen - de to vigtigste musikpriser i hjemlandet Norge.

Til aftenens showcase var foruden presse- og branchefolk inviteret medlemmer af den norske studenterforening i Danmark og vindere af en Elektrisk Barometer-konkurrence. Den lille præsentationskoncert var arrangeret i et samarbejde mellem den norske ambassade og Thomas Dybdahls og Ephemeras danske importør, Kick Music. Der blev indtaget sandwiches med laksetatar (forhåbentlig norsk!), og ambassadøren udtrykte i sin velkomsttale sin store glæde over at se så mange unge mennesker - og så uden slips!
- Jeg begejstret for Ephemera, sagde Dagfinn Stenseeth, den norske amsassadør, til GAFFA.dk's udsendte efter de to koncerter.
- Jeg har tidligere hørt dem på cd, men live er de rigtig gode, siger ambassadøren, som dog på diplomatisk vis straks skyndte sig at tilføje, at Thomas Dybdahl da også var ganske god.

De tre sangerinder og sangskrivere - Inger Lise Størksen og de et år ældre veninder Jannicke Larsen og Christine Sandtorv - dannede trioen Ephemera i 1994. Første album udkom i 1996 på BMG, men de følgende tre album har pigerne - trods tilbud fra udlandet - selv udsendt på eget pladeselskab med base i Bergen.
Aftenens koncert med Ephemera giver håb om, at en ny lille norsk musikalsk invasion er i vente. Ephemera laver sødmefyldt popmusik, som bæres frem af trestemming sang og melodier, der på en gang er fængende og finurlige.
Ephemera er i øvrigt latin for døgnflue. Gruppen, hvis musik bestemt har mere langtidsholdbarhed, end navnet antyder, kan opleves i knapt så eksklusive omgivelser torsdag den 4. september på Rust i København.

Billede: Herman Brandt

ANNONCE