Nyhed

Santana til Roskilde Festival

Også I Am Kloot og Puppetmastaz på årets festival

Roskilde Festival har netop offentliggjort endnu en lille håndfuld navne til årets festival, der finder sted i dagene 1.-4. juli. Nemlig legendariske Santana og de nyere navne I Am Kloot og Puppetmastaz.

Santana, med guitarguruen Carlos Santana i front, behøver vel ikke den helt store introduktion. Bandet debuterede i 1969, hvor de også spillede på den legendariske Woodstock-festival, der var inspiration for netop Roskilde, og har siden haft en lang karriere med op- og nedture og pauser. På det seneste er det dog gået stærkt frem med omkring 12 millioner solgte eks. af comebackalbummet "Supernatural" fra 1999, om end opfølgeren "Shaman" (2002) ikke helt har kunnet fremvise så fine salgstal. Alt i alt har Santana solgt omkring 50 millioner plader og optrådt for omkring 30 millioner mennesker.

I Am Kloot er en ny trio fra Manchester og blander afdæmpet, let dyster rock med en smule countryislæt og debuterede sidste år med et selvbetitlet album.

Roskilde Festival er også kendt for de mere bizarre koncerter, og en sådan skal Berlin-gruppen Puppetmastaz nok levere. Det er nemlig noget så usædvanligt som et hiphop-band bestående af ... dukker. Det skal vist ses for at kunne forstås. Puppetmastaz debuterede sidste år med albummet "Creature Funk".

Forsalget er startet på Billetnet og http://www.roskilde-festival.dk

Som øvrige optrædende har Roskilde Festival tidligere offentliggjort David Bowie, Korn, Under Byen og Kira And The Kindred Spirits.

ANNONCE