Nyhed

Antony And The Johnsons vandt Mercury Prize

Antony Hegarty blev en overraskende og kontroversiel vinder af årets udgave af Nationwide Mercury Prize

Kaiser Chiefs var med deres album ”Employment” udråbt som forhåndsfavoritter i et ellers usædvanligt tæt opløb ved årets uddeling af den yderst prestigefyldte Nationwide Mercury Prize, men det blev Antony And The Johnsons, der løb med æren og de godt 200.000 kroner.

Antony And The Johnsons har med deres andet album, der bærer titlen ”I Am A Bird Now”, præsteret at blive lidt af en anmelderdarling hos alverdens kritikere, men ikke desto mindre kom prisen som lidt af en overraskelse – ikke mindst for bandets absolutte frontmand, Antony Hegarty selv.

”Jeg tror de må have begået en fejl. Jeg er komplet overvældet. Jeg synes, det er sindssygt,” var Hegartys umiddelbare respons efter afsløringen i går.

Udvælgelsen af Antony And The Johnsons har medført en smule virak, da blandt andet forhåndsfavoritterne fra Kaiser Chiefs har ytret deres klare utilfredshed med afgørelsen. De er af den overbevisning, at Antony slet ikke burde have været taget i betragtning til den britiske musikpris, da han, selv om han er født i England, har boet de seneste tyve år i USA, og det vindende album er indspillet i New York.

Antony understreger dog selv, at han stadig har britisk pas, og at han er stærkt inspireret af engelske artister som Boy George og Marc Almond.

Antony And The Johnsons spiller i øvrigt i Vega i København 15. november.

ANNONCE