Nyhed

Jelling Musikfestival: Scoopet ligger i det gode, brede program

GAFFA har talt med leder af festivalen, Lars Charlie Mortensen, der blandt andet giver sine musikalske anbefalinger til årets festival i det sydjyske.

Traditionen tro sker Jelling Musikfestival i den sidste weekend i maj. GAFFA har talt med leder af festivalen, Lars Charlie Mortensen, der blandt andet giver sine musikalske anbefalinger til årets festival i det sydjyske. 

Hvad synes du om programmet i år?

– Jeg synes, vi har fået et rigtig godt program, der tilgodeser hele vores publikum. Vi har hele aldersspektret blandt vores gæster – lige fra dem, der går på festival for første gang til dem, der er over 50. Så traditionen tro kører vi med store legender, og i år er det Rod Stewart, mens Kaiser Chiefs henvender sig til de yngre. Men vi tænker også nyt, så der er også flere upcoming navne på plakaten. Vi skal nå bredt, og det synes jeg, vi gør med årets program. Der er både til gården og gaden.


Hvad synes du er jeres største scoop?

– Jeg synes faktisk, at vores store scoop er, at programmet netop henvender sig til mange. Det er selvfølgelig rart at kunne præsentere et navn som Rod Stewart, men scoopet ligger i det gode, brede program, og det kan vi også se på billetsalget, for vi kan melde tæt på udsolgt. Vi ville ønske, at festivalen var længere, for så kunne vi have mange flere navne på plakaten.

Hvilke navne glæder du dig mest til at opleve?


– På det danske marked er der mange spændende kunstnere, som jeg glæder mig til at opleve. Blandt andre Jacob Dinesen og Bisse er spændende acts, men også Rasmus Matthiesen er et fantastisk navn, synes jeg. Men derudover er jeg sikker på, at Kaiser Chiefs vil holde en fest, og Rod Stewart vil helt sikkert lukke festivalen med manér med mange store hits. Det glæder jeg mig til at se. Men jeg synes, der er rigtig mange gode navne.

Hvilke navne vil du særligt anbefale?

– Jeg vil faktisk anbefale, at man går hen til de mindre scener og får nogle fantastiske oplevelser. Kim Larsen skal man jo nok få hørt, men kom over og hør de nye navne, for der er et godt og bredt repertoire heriblandt på vores festival. Vi vil gerne prikke til talentudviklingen, og jeg opfordrer folk på tværs af generationer til at komme forbi og opleve navne, som de måske ved første øjekast ikke kender. Det er også noget af charmen ved at tage på festival, at man udvider sit musikalske kendskab og bakker op om mangfoldigheden på programmet.


Jelling Musikfestival foregår i dagene 24.-27. maj. Læs mere om festivalen på www.jellingmusikfestival.dk.

ANNONCE