Nyhed

Svensk rockikon gæster Roskilde

Svenske Joakim Thåström plus et par poeter melder deres ankomst på Dyrskuepladsen

Joakim Thåström har henrykket musikelskere gennem flere årtier. Med nyt hjerteskærende album ude og en konstant musikalsk vedkommenhed bydes den herboende eksil-svensker velkommen på Roskilde Festival til sommer. Han har bevæget sig fra punk, over Jacques Brell’sk visesang, industrial og elektrificerede rockudladninger til nedbarberede singer-songwriter-ballader. Joakim Thåström rummer mange udtryk, mange stemninger og står bag en særegen sangskat, som har placeret ham øverst på den musikalske piedestal i hjemlandet.

På svenskerens seneste plade "Skebokvarnsv. 209" gøres status over nostalgien, idet Thåström kigger tilbage på ungdomsårene i Stockholm. Det er en plade, der har taget alle anmeldere med storm, og som viser Thåström i absolut storform. Bevægelsen fra punklegionær til singer-songwriter er lang og imponerende.

På poesifronten har Roskilde Festival noget ekstra godt i posen i år: Tre af Danmarks ypperste ord-ekvilibrister – Bo Green Jensen, Morten Ramsland og Jørgen Leth – gæster Spoken Word på Roskilde Festival 2006.

Den meget kritikerroste Bo Green Jensen har gennem tre årtier udgivet noveller, digtsamlinger, rocktekster m.m. Morten Ramsland har for alvor slået igennem med sin særegne slægtsroman "Hundehoved", som tilmed er vinder af boghandlernes pris De Gyldne Laurbær i 2006. Og senest har forfatteren og multikunstneren Jørgen Leth meldt sin ankomst

Det er fjerde år i træk, at Folkehøjskolerne arrangerer Spoken Word, og de lover, at publikum med garanti kommer til at opleve det hidtil bedste Spoken Word-program. Et program, der præsenteres i løbet af maj.

ANNONCE