Nyhed

James Brown til København

Soul-legenden lægger vejen forbi Amager Bio allerede den 30. juli

Med overraskende kort varsel har ICO Concert Promotion meldt ”Soul Brother Number One” James Brown på vej til Københavns Amager Bio. Den stilskabende soul-faderfigur lægger vejen forbi hovedstaden allerede om halvanden måned – den 30. juli – og billetsalget starter i al hast i morgen, den 16. juni.

Hits som ”Sex Machine” og ”I Got You (I Feel Good)” huserer frit i den offentlige musikbevidsthed, ligesom Browns plads i musikhistorien er sikrere end de flestes. I de sene 60’ere og tidlige 70’ere var få soul-musikere mere stilskabende end Brown, der var en væsentlig figur i overgangsfasen mellem r&b og soul samt – endnu mere markant – funkens mest prominente forgangsfigur.

Med sin udtryksfulde, næste skrålende gospel-vokal og sine stramme, funky polyrytmer indvarslede Brown nye tider i amerikansk populærmusik. Siden midt-halvfjerdsere har det været så som så med de musikalske præstationer for soulmanden, der i stedet har været rodet ind i alt fra narkotikabesiddelse til hustrumishandling. Men at se Brown på scenen skulle stadig give mindelser om dengang, han var et af sin tids mest dramatiske og medrivende live-navne overhovedet. Også selvom han er fyldt 73 år.

Billetter kan købes via www.billetnet.dk eller på 70 15 65 65.

ANNONCE