Nyhed

New York Dolls-album på vej

Punk-pionererne gør comeback med bonus-dvd den 25. juli

Indtil for et år siden var New York Dolls blot endnu et rockhistorisk orkester, der aldrig havde fået løn som fortjeneste. Det benhårde glamorkester var New Yorks hippeste rockband i start-/midthalvfjerdserne, hvor de gav Sex Pistols-manager Malcolm McLaren smag for rå rock og fyrede op under årtiets new yorker-punk. Men de gik i opløsning, hærget af stofmisbrug og interne stridigheder, før de kunne høste frugterne af deres anstrengelser.

Nu er New York Dolls imidlertid gendannede, og ikke kun for at spille oldies-sæt for nostalgikere. Næ, The Dolls – eller rettere: David Johansen og Sylvain Sylvain med nye legekammerater – har et helt nyt album på vej. Comeback-udgivelsen har fået den tilpas selvironiske titel ”One Day It Will Please Us To Remember Even This” og bliver bandets første studiealbum i mere end 30 år. Det ventes på gaden 25. juli.

Om udspillet kan hjælpe New York Dolls med at høste noget af den hæder og succes, deres pionerindsats i 70’erne berettiger til, er et åbent spørgsmål. Men de havde det i det mindste sjovt med at lave den. I hvert fald hvis man kan tage dokumentaren på cd’ens bonus-dvd for gode varer. Den er instrueret af veteranen Walker Lamond, der fortæller Billboard.com, at ”kemien mellem David Johansen og Sylvain Sylvain var fantastisk at overvære. De morede sig fortrinligt (under indspilningerne), og det ville jeg gerne vise.”


Albummet udkommer på Roadrunner Records, beskrives som et ”rhythm and blues-påvirket udspil” og kommer udover førstesinglen ”Dance Like A Monkey” og sange som ”Maimed Happiness”, ”Dancing On The Lip Of A Volcano” og ”Take A Good Look At My Good Looks” til at rumme bonusnummeret ”17”, hvor New York Dolls får besøg af legenden Bo Diddley.

ANNONCE