Nyhed

New York Dolls-guitaristen Sylvain Sylvain er død

GAFFA.dk – alt om musik

Blev 69 år

Sylvain Sylvain, der var guitarist i det stilskabende New York-baserede proto-punk/glamrock-band The New York Dolls, er død af kræft, 69 år gammel, skriver NME.

New York Dolls var i første omgang aktive fra 1971-1976 og igen fra 2004-2011, og Sylvain var medlem i alle årene. Gruppens rå musik var forløber for punk- og glam-metal-scenen, og de blev blandt andet kendt for deres androgyne fremtoning. Bandet inspirerede navne som Ramones, Sex Pistols, Kiss, Guns N' Roses og The Smiths, hvis forsanger Morrissey som teenager på et tidspunkt var formand for deres engelske fanklub, og som i 2004 arrangerede en reunion-koncert med dem. Noget, der førte til en regulær gendannelse i syv år.


Efter tiden med New York Dolls udgav Sylvain flere soloplader og album med forskellige backinggrupper.

På Facebook (se nedenfor) skriver Lenny Kaye fra Patti Smiths band blandt andet følgende mindeord:

"Syl elskede rock and roll. Hans begejstring på scenen, hans lysende smil, mens han hamrede løs på sin guitar, afslørede den vidunderlige følelse, han må have følt, da han som 10-årig emigrerede fra hjembyen Cairo i 1951, sejlede ind i New Yorks havn og så statuen af Frihedsgudinden for første gang."


Han fortsætter:

"Det var ham, der kiggede hen over Lexington Avenue og så skiltet med New York Doll hospital. Syl og en gymnasieven, Billy Murica, arbejdede dengang i en tøjbutik med det passende navn Truth and Soul, håndstrikkede sweatre med et lidt rocket udseende. De slog sig sammen med endnu en klassekammerat, John Genzale og så, som bands gør, med Arthur Kane, David Johansen og Jerry Nolan, blev de en galakse på rockhimlen, der udtrykte trash, glam, garage-til-punk, den ambiseksuelle bekræftelse af musik, der bliver spillet højere."

LÆS OGSÅ: GAFFAS SIDSTE BOWIE-INTERVIEW: Velkommen til virkeligheden


Se New York Dolls fremføre et af deres mest kendte numre, "Personality Crisis":

Sylvain Sylvain Mizrahi Rest In Peace February 14, 1951 ~ January 13, 2021 As most of you know, Sylvain battled cancer...


Slået op af Sylvain Sylvain MizrahiTorsdag den 14. januar 2021
ANNONCE