Nyhed

Scorsese teaser ny musikalsk dokumentar om legende

GAFFA.dk - alt om musik

Proto-punkeren David Johansen fra New York Dolls vil blive skildret i en ny dokumentar af instruktørlegenden Martin Scorsese. Han har tidligere portrætteret blandt andre Rolling Stones, Bob Dylan og George Harrison.

Martin Scorsese vil lave en dokumentarfilm om den tidligere frontmand i New York Dolls, David Johansen, skriver Rolling Stone.

Filmen vil både omhandle Johansens opvækst i New York, tiden som forsanger i New York Dolls og hans videre færd i 80'erne og 90'erne med projektet Buster Pointdexter og bandet the Harry Smiths.


Scorsese fortæller ifølge Rolling Stone, at han har været fan af Johansens musik i årevis. 

"Jeg har kendt David Johansen i årtier, og hans musik har været et fast holdepunkt, lige siden jeg lyttede til The Dolls, da jeg lavede Mean Streets," siger Scorsese.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: New York Dolls på Lille Vega


"Dengang og nu fanger Davids musik energien og begejstringen i New York City."

New York Dolls bliver ofte fremhævet som pionerer inden for punk og glam metal. For eksempel har navne som Sex Pistols, Guns N' Roses og Morrissey fremhævet dem som idoler. De blev også kendt for deres overdrevne stofmisbrug og ekstravagante dragkostumer.

Scorsese forklarer, at ideen til dokumentaren kom efter, at instruktøren så David Johansen optræde i New York sidste år. 


LÆS OGSÅ: New York Dolls-bassist død

"Efter at have set hans show sidste år på Café Carlyle vidste jeg, at jeg var nødt til at filme det, fordi det var så ekstraordinært at se udviklingen i hans liv og musikalske talent i så intim en setting. For mig udløste showet det fulde følelsesmæssige potentiale i en musikalsk liveoplevelse," siger instruktøren. 

Filmen bliver co-instrueret med David Tedeschi, der også arbejdede sammen med Scorsese om dokumentarfilmene Shine a Light om Rolling Stones og No Direction Home om Bob Dylan.


Hør eller genhør New York Dolls med "Personality Crisis" fra 1973 herunder:

 


 

 

 


ANNONCE