Nyhed

18th Dye føjet til Blomst-festivalens program

Den gendannede dansk-tyske støjtrio også at finde på festivalen i Den Grå Hal på Christiania

Vi har tidligere her på GAFFA.dk omtalt den københavnske endagsfestival Blomst, der løber af stabelen lørdag den 4. marts i Den Grå Hal på Christiania med ny, alternativ dansk og international rock, og nu er den dansk-tyske støjrocktrio 18th Dye blevet tilføjet programmet, der allerede tæller fransk/japanske Colder, amerikanske Liars, svenske The Tough Alliance og Crunchy Frogs seneste signing Wolfkin, der på Blomst spiller deres debutkoncert. Desuden optræder også Ezo + Flext, der består af Bjørn Svin og bassisten Åsmond (Europussy).

18th Dye opnåede i 90’erne stor anerkendelse med deres stilskabende, iørefaldende og eksplosive støjpop. De turnerede massivt i USA og Europa, opnåede top ti-placeringer på de engelske indiehitlister, fik pladekontrakt med det hæderkronede amerikanske indieselskab Matador (Cat Power, Pavement, Belle & Sebastian med flere) og blev som det eneste danske band nogensinde inviteret til at indspille tre John Peel-sessions for den legendariske, nu afdøde BBC-radiovært. Bandet gik officielt i opløsning i 1996, men spillede i 1999 tre afskedskoncerter i London, Berlin og København. Siden har de tre medlemmer spillet sammen med blandt andre Nikolaj Nørlund, Niels Skousen, Lise Westzynthius med flere samt deres egne projekter Kikkert, Test og Evonike.

I august 2005 spillede de for første gang siden 1999 en koncert sammen, da de blev inviteret til at headline Crunchy Frogs årlige Vibracrunch-festival. De har siden turneret i Tyskland, spillet til den officielle BBC John Peel Day, til RECession-festivalen i Århus i november 2005 og på Zum Biergarten i København og tager i marts og april yderligere til Tyskland, hvor de blandt andet skal deltage i den legendariske "Rock- Palast " som WDR (Westdeutsche Rundfunk) optager og udsender i Tyskland, Frankrig, BeNeLux, Østrig og Schweiz. Til Blomst-festivalen vil 18th Dye spille gamle som helt nye numre.


Blomsts hjemmeside

18th Dyes hjemmeside


ANNONCE