Nyhed

Mikael Simpson vandt P3 Prisen

Det var den krølhårede sangskriver, der løb med prisen og de mange penge

Den store vinder til dette års P3 Guld-show blev Mikael Simpson, der med sin plade "Stille Og Uroligt" nu har slået sig fast i bevidstheden hos P3, og dermed formodentlig også størstedelen af den danske befolkning.

Det var sidste års vinder, Tina Dickow, der skulle overrække prisen, og hun skulle give statuetten med den lange tunge til enten Trentemøller, Johnson, Veto, The Broken Beats eller Mikael Simpson, der altså rendte med prisen og de 100.00 kroner, der følger med.

Dickow overrakte statuetten til Simpson, og fulgte op med følgende begrundelse givet af P3 for deres valg:

"Med en konstant stigende formkurve dokumenterer han gang på gang, at han er helt unik i dansk musik og til fuldkommenhed rummer potentialet til snart at skabe det tidsdefinerende, skelsættende album ... Talentet og viljen til at sige og gøre tingene på sin egen måde skal alligevel anerkendes og belønnes – og forhåbentligt af et endnu større publikum. P3-prisen går til en mand, som har fået styr på lortet og virkelig er kommet for at få noget. Vi håber, at du kan svare ja til dit eget vigtige spørgsmål: Er du okay indeni?"

Efterfølgende sagde Mikael Simpson til GAFFA:

"Selvfølgelig er jeg glad for at have vundet. Som alle andre tabere havde jeg indstillet mig på ikke at vinde. Så det at vinde er kæmpestort for mig, og også det at spille live på tv er kæmpestort".

På spørgsmålet om, hvad alle pengene skulle bruges til, svarede Simpson:

"Mon ikke Told & Skat står på trappen til lejligheden i morgen? Men ellers skal de bruges til at lave så meget musik som muligt. Det er faktisk mit ydmyge ønske – at kunne få lov til at leve af at lave musik, og lave så meget af det som muligt".

Der blev uddelt yderligere fem priser, og her var vinderne:

P3-gennembruddet: Oh No Ono

P3-talentet: Thomas Buttenschøn

P3-respekten: Henrik Hall

P3-kunstneren: L.O.C.

P3-lytterhittet: Nephew med "Igen & Igen &"

Læs stor reportage fra P3 Guld

ANNONCE