Nyhed

Mikael Simpson udgiver livealbum fra Vega-koncert

GAFFA - alt om musik

Live At Vega med Mikael Simpson og Sølvstorm er den første live-lp, som spillestedet vil udgive i en helt ny serie under navnet VEGA VINYL

Når Mikael Simpson udgiver Live at Vega, er det ikke bare hans første live-lp, men også den første udgivelse i en helt ny serie med optagelser fra Vega i København, som spillestedet selv udgiver i et begrænset oplag.

Den første udgivelse i serien er en liveoptræden, der fandt sted den 11. oktober 2019. Den aften i Store Vega indtog Mikael Simpson og Sølvstorm alias Georg Rune Andersen, Asger Baden, Niclas Tange, Frithjof Toksvig og Anders Trentemøller, scenen på Vesterbro. Og det var for Mikael Simpson en ganske særlig oplevelse:


”Dén aften betød rigtig meget for mig af flere grunde: Der var udsolgt – eller tæt på – og publikum sang med på mange af sangene. Når jeg lukkede øjnene og hørte det, var jeg meget bevæget over, at de kunne teksterne udenad. Men det betød også meget for mig, at det muligvis var sidste gang, at jeg kunne samle Sølvstorm, altså at alle medlemmer kunne og havde mulighed for at deltage på samme tid,” fortæller Simpson i en pressemeddelelse.

Den kommende liveplade indeholder i alt ti af Mikael Simpsons sange. De er alle hentet fra hans studieplader: én er fra De ti skud (2004), tre fra Stille og uroligt (2006), fire fra Slaar skaar (2009) og to fra Noget laant, noget blaat (2011). Alle er optaget ved Vega-koncerten i 2019. Under et af numrene får Mikael Simpson givet en kommentar om noget, der for ham er en personlig kæphest.


”Jeg ville have et nummer med på pladen, hvor jeg beder publikum om at holde deres kæft, for jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor det er blevet så moderne at samtale under koncerter. Hvis det fortsætter, må vi jo gøre koncerterne kortere,” udtaler Mikael Simpson i en pressemeddelelse.

Live at Vega udkommer på vinyl (og kun vinyl) den 10. december 2021 i et begrænset oplag. Udgivelsen vil indeholde et originalt tryk med et fotografi fra koncerten, taget af fotograf Søren Solkær. Albummet kan forudbestilles fra den 5. november hos udvalgte forhandlere og online via vegashop.dk

LÆS OGSÅ: Aalborg kom for at faa noget og fik det i overflod


ANNONCE