Nyhed

Babyshambles til Århus – igen

Koncert på Train 8. november – kun et halvt år efter gruppens sidste besøg

Der var ikke mange, der troede, det kunne lade sig gøre, men engelske Babyshambles med den skandaleombruste frontmand Pete Doherty lykkedes faktisk at gennemføre deres to planlagte koncerter i Danmark i maj, selvom de kom tre timer for sent til den første, på Train i Århus. Og koncerterne forløb nogenlunde hæderligt, selvom Pete Doherty vanen tro var pænt stenet.

Derfor har Train igen hyret Babyshambles, der denne gang spiller 8. november. Og i mellemtiden er Doherty gået i gang med en tilsyneladende vellykket afvænning, ligesom Train gør opmærksom på, at bandet denne gang ankommer i tour-bus og ikke som sidst med fly, hvor årsagen til forsinkelsen blandt andet bestod i, at Doherty blev væk i Heathrow Airport (den slags kan jo ske). Så hvis trafikken ellers glider gnidningsløst, vil Babyshambles den 8. november rocke Train igennem til tiden, hvilket vil sige allerede klokken 20.

Babyshambles blev dannet i 2004 af tidligere Libertines-forsanger Pete Doherty, som har fået en del opmærksomhed i de engelske såvel som internationale medier, ikke mindst på grund af sit forhold til topmodellen Kate Moss og deres fælles skødesløse livsførelse. Doherty har også gjort sig bemærket i sager om biltyveri, slagsmål og narkobesiddelse. På det seneste har han dog artet sig lidt mere afdæmpet, og gruppen blev ganske vist for nylig blev fyret fra deres pladeselskab Rough Trade grundet Dohertys udsvævende liv, men de tegnede kort tid efter en ganske lukrativ aftale med selskabet Parlophone, som er en del af multinationale EMI, så heller ikke på den front ser det helt tosset ud for tiden.

Og musikken? Nåja, det er ærkeengelsk power-pop-punk-rock med en slat reggae og slet skjult påvirkning fra bands som The Clash, The Jam, The Kinks og mange flere. Og den er faktisk ikke helt ueffen.

Billetsalget begynder tirsdag den 10. oktober klokken 10 på Billetnet, Ebillet og Århus Billetbureau.

Babyshambles' hjemmeside

ANNONCE