Nyhed

Green Pitch skriver international kontrakt

Den danske duo skal udgives af anerkendte Rykodisc

Billede: Sarah Hesselbo

Den danske duo Green Pitch alias sangerinden Rex Garfield (billedet) og guitaristen Ste Rasch har levet i relativ ubemærkethed, siden de i april 2005 udgav deres debutalbum ”Ace Of Hearts”. Et album, der fik fine anmeldelser, men ikke gav hverken det helt store salg eller megen radioairplay.

I maj 2006 skete der dog noget for gruppen, idet deres danske pladeselskab Good Guy’s Recording Company indgik en aftale med det amerikanske selskab Funzalo om at udgive såvel Green Pitchs som disses labelfæller The Breakers i USA.


Og nu sker der så mere endnu for Green Pitch. Duoen har nemlig skrevet international kontrakt med det anerkendte amerikanske selskab Rykodisc, der har udgivet plader med så anerkendte navne som John Cale, Brian Eno, The Flaming Lips, Frank Zappa, Galaxy 500, Alex Chilton og Josh Rouse, ligesom det også distribuerer Crunchy Frogs udgivelser ”over there”. Rykodisc skal udgive Green Pitch over hele verden bortset fra USA, hvor opgaven som nævnt varetages af Funzalo, der udgiver Green Pitch i Staterne 6. marts. Den internationale udgivelse af ”Ace Of Hearts” er sat til 2. juni.

”Ace Of Hearts”-albummet består af en række afdæmpede, melankolske og smukke sange med Rex Garfields både klare og skrøbelige røst i front og elementer af både americana og mere poppede toner. Om Rex Garfield skrev GAFFAs anmelder Jeppe Krogsgaard Christensen blandt andet: ”Når hun synger ”I don’t love you anymore”, lyder det ikke som endnu en kliché i den evige populærmusikalske skvaldren, men som alvor i en virkelighed af kød og blod. Men lige meget hvem, hun er ophørt med at elske, er det umuligt ikke at forelske sig i hende – og i albummet.” Den forelskede Krogsgaard kastede derpå fire bankende hjerter, øh, stjerner efter ”Ace Of Hearts”.

Green Pitch er allerede blevet pænt modtaget af de – i mere alternative musiksammenhænge – så betydningsfulde college-radioer i USA, som har fået pladen tilsendt før udgivelsen. ”Ace of Hearts” debuterede på collegeradioernes fælles CMJ-hitliste (College Music Journal) i sidste uge som den 18. mest add'ede plade (”add” betyder her, at en radiostation sætter en ny plade i rotation) og gik i denne uge ind som nummer 143 på CMJ Top 200. Ikke ueffent for et dansk band, der ikke bruger de helt store armbevægelser i deres musik.


Til marts skal Green Pitch i øvrigt spille en stribe koncerter i England for engelske og internationale musikjournalister og Rykodisc-distributører. Live er Green Pitch i øvrigt normalt en kvintet.

Green Pitchs MySpace-side


Green Pitchs hjemmeside

ANNONCE