Nyhed

GAFFAs Starfighters-deltagere udvalgt

Ave, Swimm TV ish TV og Spion er udtaget til finalen på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg 8. august

Billede: Ave, indfanget af Panduro og Ulbrichsen

Danmarks største musik konkurrence går nu ind i en afgørende fase. Finalisterne er ved at blive fundet, af henholdsvis MTV, P3 og GAFFA. Og det har ikke været nemt!

Det er mildt sagt overvældende, så mange gode bands der er i Danmark for tiden. Et hav af genrer har været repræsenteret, og det har været svært at få antallet ned på de tre bands, som GAFFA skulle vælge. Men det lykkedes, og vi er stolte over at kunne sende Ave, Swimm TV Ish Tv og Spion til Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg. Der skal de konkurrere onsdag den 8. august mod 5 andre bands om både publikums og dommernes gunst. Dommerne er også her folk fra MTV, P3 og GAFFA.


Ave (billedet) var Månedens Demo i juni-nummeret af GAFFA, hvor de fik seks stjerner og et hav af rosende ord med på vejen. Deres komplekse, men meget melodiske guitar-rock rev benene helt væk under overtegnede, og der er ingen tvivl om, at fans af Radiohead og Kashmir har noget godt i vente.

Swimm TV ish TV har også været Månedens Demo tidligere på året. De spiller en energisk og skramlet indie-pop, der til dels trækker på ting som Pixies eller Blonde Redhead, men først og fremmest fungerer, fordi sangene er så catchy. Kantede guitarer og uforglemmelige hook-lines.

Spion er vores dansk-sprogede kandidat. Med en stensikker fornemmelse for den danske sang-tradition spiller de en medrivende og stormende pop, der er som skabt til danske ører. Hit efter hit serveret top-professionelt og med så meget overskud, at de fleste bands står måbende tilbage.


Tre vidt forskellige bud, der på hver deres måde nok skal levere en super koncert-oplevelse i Skanderborg. Her kan man også høre sidste års vindere Surfact, der for nyligt udgav det album, der var en del af deres præmie. Et album, som i øvrigt er blevet et pænt hit.

I august nummeret af GAFFA kommer der en artikel med mere info om de fem øvrige bands i konkurrencen.



ANNONCE