Nyhed

18th Dye signer med Crunchy

Den dansk/tyske trio udsender nyt til foråret og turnerer med The Raveonettes

18th Dye udsendte midt i 90'erne tre internationalt roste plader og vender nu tilbage med en ny plade efter ti års udgivelsespause.

Trioen har netop underskrevet en aftale for to udgivelser med selskabet Crunchy Frog, der kan fortælle, at den første efter planen vil komme til foråret.

Med den skal bandet forsøge at følge op på nogle af de imponerende bedrifter, de udførte i perioden 1992-1998, hvor de som det eneste danske band nogensinde tre gange blev inviteret til at indspille Peel Sessions hos den nu afdøde BBC-dj John Peel.

Bandet modtog desuden roser i den internationale presse samt en aftale med Matador Records, der i samme periode udgav toneangivende bands som Pavement og Guided By Voices.

Bandets sidste plade "Left" er en b-side-opsamling, der blev udsendt i 1998, hvorefter gruppen tog sig en lang pause.

De dukkede dog tilbage på scenen i 2005 og har siden da spillet en række koncerter blandt på dette års Spot Festival, hvor GAFFAs anmelder i en fem-stjernet anmeldelse skrev:

"Hvis der findes noget retfærdighed i denne verden, så får 18th Dye nu den omtale, hyldest og plads på reolen, som de fortjener".

Om dette kommer til at ske, må tiden vise. Men omtale får de i hvert fald i december måned, hvor de til fire danske koncerter skal varme op for The Raveonettes.

ANNONCE