Nyhed

Duracell zapper eksponering i ny dansk musik

Batterigiganten kaster en million efter upcoming-navn

Med over 1000 nye musikudgivelser om året herhjemme skal der noget ekstraordinært til at gøre sig bemærket i mængden af artister. Med den erkendelse kommer batteriproducenten Duracell nu nye danske musikere til undsætningen med konkurrencen Ramp Music, der giver en albumløs artist eksponering for en million kroner.

I erkendelse af, at batterifabrikanten ikke har et tilstrækkeligt kendskab til dansk musiks undergrund, har Duracell allieret sig med IFPI's marketingsdirektør, Jesper Bay, MyMusic.dk’s musikredaktør Martin Buck og nærværende magasins øverste journalistiske instans, Peter Ramsdal. De har nu udvalgt den rappende Starfighter-vinder Troels Boberg, americanaduoen Bronson Brothers og britrockerne Lily Electric til at kæmpe om det store reklamebudget.

Og selv om eksponering i millionklassen virker umiddelbart tiltalende, var det med umiddelbar forsigtighed, at Lily Electric tog imod nyheden om at være udvalgt som finalist.

– Selvfølgelig var vi rigtig beærede, men samtidig var der en rød lampe, der lyste med det samme. Vi var bange for, at vi pludselig blev eksponeret som et Duracell-band. Vi har aldrig før deltaget i konkurrencer og vil gerne selv vælge, hvordan vi vil bygge vores karriere op, forklarer guitarist Tobias Mynborg.

Men som bandet fandt ud af efter at have kontaktet Duracell, så har firmaet ingen intentioner om at pakke vinderen ind i kaninkostumer. Eksponeringsplanen, som bliver skræddersyet til sejrherren, er støvsuget for Duracell-referencer og har ifølge firmaets nordiske brand manager Michael Hughes-Espedal som eneste formål at gavne dansk musik. Firmaets motiv for at stifte et af de største enkeltstående sponsorater i dansk kultur er at blive opfattet som en oprigtig partner for dansk musik, forklarer han.

Vinderen af Ramp Music bliver fundet via en åben afstemning på rampmusic.dk og offentliggøres i slutningen af oktober. Både Troels Boberg og Lily Electric er i fuld gang med deres debutalbums, som begge ventes ude omkring februar 2008.

Stem på et af de tre navne på rampmusic.dk

Læs en længere reportage fra gårsdagens Ramp-præsentation

ANNONCE