Nyhed

Troels Boberg: Hvis Vi Turde – sang for sang

Den tidligere rapper, nu sanger, fortæller om sit andet album nummer for nummer

Mandag den 28. oktober udkommer den københavnske sanger, producer og tidligere rapper Troels Bobergs soloalbum nummer to under titlen "Hvis Vi Turde". Som titlen antyder, er der tale om et album med en række kærlighedshistorier, hvor Troels Boberg stiller skarpt på forskellige sider af kærlighedslivets op- og nedture. Nogle af sangene er lettilgængelige som "Drømmepige" og "Hvis Vi Turde". Andre er mere dystre og foruroligende, som den desperate "Lænket Til Træer" eller det mørke klub-track "Mørke Piger". Her giver vi ordet til Troels, der fortæller om albummet i sin helhed og sangene nummer for nummer.
 
– Visionen med albummet har været at lave et ægte pop-album, men uden at alle sangene og produktionerne skulle skæres efter den samme skabelon. Visionen var at skrive hele 30 sange inklusive deres produktioner og så udvælge de 10 bedste til albummet, siger Troels Boberg.
 
Troels Boberg beskriver til ære for GAFFA.dk's læsere her hver af de 10 numre:

01. Lykke
"Lykke" er en sang, der er taget direkte ud af mit eget liv. Den er skrevet til en pige, der hedder Lykke - deraf titlen. Sangen beskriver en temmelig tragisk historie, der minder lidt om Goethes roman "Den unge Werthers lidelser", hvor hovedpersonen af ren og skær ulykkelig kærlighed ender med at tage livet af sig selv. Undervej i processen har den både heddet "Prøv Lykke og Dø" og "Ud Over Din Altan", men endte med den ironiske titel "Lykke". Trods den alvorlige tekst er "Lykke" dog alt andet end et trist bekendskab. Den er faktisk en af albummets mest opløftende sange, hvilket sådan set er lidt paradoksalt. Men måske det er derfor, den fungerer. Fordi den har den der paradoksale karakter.
 
"For nu kaster jeg mig ud over din altan  / river en blomsterkasse med og et silkelagen"
 
02. Drømmepige
"Drømmepige" har en lang historie bag sig. Efter at "Nettopigen" fra mit første album var blevet et radiohit, fik jeg langt om længe taget mig sammen til at invitere den virkelige Nettopige Ida ud, hvorefter vi blev kærester. "Drømmepige" er skrevet til hende efter, at vi var gået fra hinanden cirka halvandet år senere. Sangen handler om den der følelse af, at "nu er det for sent" og det tab, alle oplever, når man mister én, man har elsket og stadigvæk holder meget af. Sangen er en af mine egne favoritter på mit nye album. Det tog hundrede år, før produktionen endelig faldt på plads. Det var Søren Mikkelsen fra Medley Studios, der knækkede den. Det er jeg ham dybt taknemmelig for. Den sang betyder virkelig meget for mig.
 
"Jeg gav dig alt, du gav mig alt, og hele verden lå for vores fødder"
 
03. Tortur
Sangen "Tortur" er skrevet til den samme pige som "Drømmepige". Den har en let og sjov tekst samtidig med, at musikken er ret cool og tilbagelænet. Dens rock-vibe kommer af, at den er co-produceret af Tobias Winberg, der er manden bag Death Valley Sleepers. Sangen er en af albummets letteste sange. Som et lille frisk vindpust.
 
"Tortur som en lille puddel i et gaskomfur..."
 
04. Maria - feat. Sofie Hermind
"Maria" er en meget enkel kærlighedssang. Sangen har lidt sådan en romantisk vibe a la "den danske sang er en ung blond pige". Selvom historien om Maria endte med, at hun kastede sin kærlighed over en anden, synes jeg, den kan et eller andet. Den beskriver den der sommerfugle-følelse af at være forelsket ret fint. Men man skal nok ikke være alt for kølig og bitter i sit mind-set, når man hører den.
 
"Der er forår i min mave / og novembersolen skinner udenfor"
 
05. Hvis Vi Turde
"Hvis Vi Turde" er titelsangen på det nye album. Sangens startscene udspiller sig på en metrostation og handler om at blive tiltrukket af en tilfældig pige i sin hverdag, men uden at gøre noget ved det. Den er en opfordring til alle om at smide hæmningerne - "at træde lidt ved siden af" - og gribe de chancer, der byder sig i livet. Specielt omkvædet har lidt en "dansk" vibe over sig. Lidt som "Maria" har det. Ved ikke helt, hvor det der danske kommer fra. Det sniger sig bare ind mellem sidebenene på én uden, at man opdager det. Sangen er produceret af Mads B.B. Krogh og co-produceret af Søren Mikkelsen fra Medley Studios. Den er en af de sange på albummet, der sonisk set lyder bedst, synes jeg.
 
"En Metrostation en tidlig mandag morgen / jeg er igen en smule for sent / jeg ser dine øjne bag en ridset rude / mens toget glider langsomt bort"
 
06. Én Chance - feat. Ayoe Angelica
"Én Chance" er en duet med den fantastiske sangerinde Ayoe Angelica. Sangen er albummets mest poppede track og lyder lidt som en sang til en film eller en tv-serie. Den handler om. at man skal huske at sige fra og STOP! - når ens grænse er nået. Det er altid godt at huske sig selv på det engang imellem.
 
"Du kan spinde mig ind i det edderkopspind / tænde lys, sætte ind til mine drømme"
 
07. Jeg Vidste Det Jo Godt
"Jeg Vidste Det Jo Godt" er en "av, mine fingre"-kærlighedssang. Den beskriver den der følelse af, at man lige fra begyndelsen godt vidste, hvordan det ville ende... nemlig GALT! Så kan man lære at lytte til sig selv, kan man! Musikken har en meget mørk tone. Ret cool og meget minimalistisk i sit udtryk. Det er fedt. Minimalisme er godt.
 
"Jeg tænkte hende dér / hun er én af dem dér / du skal holde dig langt langt langt væk fra"
 
08. Lænket til Træer
"Lænket til Træer" er en af mine personlige favoritter. Den er en outsider. Den er temmelig vild og en af de mere poetiske sange på albummet. Hvad den egentlig handler om, er et godt spørgsmål. Total mørk og desperat. At være "lænket til træer" ude i den mørke skov er vist ikke noget, der er særlig godt. Tracket har nogle virkelig svedige trommer, som jeg bliver lige begejstret over, hver gang jeg hører sangen. Pow! Jeg tror faktisk, sangen oprindelig var inspireret af "Smells Like Teen Spirit! med Nirvana. Lidt mærkeligt faktisk.
 
"Jeg tror, jeg blev svimmel / besvimede dér / under en stjernehimmel / lænket til træer"
 
09. Mørke Piger
"Mørke Piger" ligger i forlængelse af "Lænket til Træer". Sangens tekst er mystisk og temmelig mørk. Den er meget club-agtig på en lidt undergrunds-Berlin-agtig måde. Jesper Sidelmann har været co-producer, hvilket har givet den et house-element. Tobias Winberg har også været med til co-producere den, hvilket kan høres i dens guitarsolo og indie-elementer med mere. Det er klart, at sangen rejser spørgsmålet om, hvad der menes med "Mørke Piger".
 
"I månelyset ser hun efter / stjerner der er faldet ned"
 
10. Stjerneskud Over Manhattan
"Stjerneskud over Manhattan" er albummets stille afslutningsnummer. Det er lidt en godnat- eller trøste- eller "der er lys for enden af tunnellen"- sang. Produktionen var længe undervejs, men til sidst faldt den på plads inklusive blinkende storbys-lys og det hele.  Både Mads B. B. Krogh og Tobias Winberg har været med indover her til at sætte dette fine lille punkt af lys og håb for albummet.
 
"Søde smukke kærlighed / kom og kys os / vi blir' ved / indtil den dag / du vender tilbage"

Se musikvideoen til "Drømmepige":

ANNONCE