Nyhed

Uklarhed om Elliott Smiths død

Singer-songwriteren begik måske alligevel ikke selvmord

Da den amerikanske singer-songwriter Elliott Smith 21. oktober blev fundet død med et knivsår i brystet, blev det i første omgang betragtet som et selvmord. Men siden er der blevet rejst tvivl om dødsårsagen, ikke mindst af hjemmesiden thesmokinggun.com, som forleden lagde hele Smiths obduktionsrapport ud på nettet.

Heri skriver retsmedicineren, at der på Smith findes sår, der tyder på, at han har forsvaret sig, samt, at der ikke findes såkaldte "hesitation wounds", altså sår opstået efter mislykkede stik under selvmordsforsøget, noget man ofte ser hos selvmordere.

Samtidig påpeger retsmedicineren en markant uvilje hos Smiths kæreste Jennifer Chiba, der fandt Smith, til at tale med poliet, ligesom det påpeges, at Chiba har fjernet kniven, en almindelig køkkenkniv, fra Smith. Der var dog efterladt en kortfattet selvmordsnotits, angiveligt fra Smith. Chiba og Smith havde i øvrigt haft et skænderi umiddelbart inden dødsfaldet.


Beskyldningerne har fået Jennifer Chiba til at reagere. Til mtv.com siger hun, at hun ikke har noget at skjule, og at hun nok var blevet anklaget for noget, hvis politiet havde noget på hende.

Elliott Smith led af langvarige depressioner og havde også et alvorligt misbrug. Begge dele var han dog angiveligt var kommet ud af på dødstidspunktet.

Læs hele Elliott Smiths dødsattest.


ANNONCE