Nyhed

Ny Elliott Smith-dokumentar på vej

Instruktør lover at anden film om den afdøde musiker går hinsides den traditionelle musikdokumentar

Den Portland-baserede singer-songwriter Elliott Smith var igang med at arbejde på sit sjette studiealbum, "From a Basement on the Hill", da han tilbage i 2003 blev fundet død af stiksår i brystet. Angiveligt selvpåførte, omend der har været en del uklarhed omkring sangerens død. Sikkert er det dog, at han kæmpede med både depression og misbrug i årene op til sin utidige bortgang i en alder af 34 år.

Smith er allerede blevet portrætteret i filmen "Searching for Elliott Smith" (2009), og nu følger instruktøren Nickolas Rossi op med en film, som ifølge bagmændene bevæger sig hinsides den traditionelle musikdokumentar ved at sammenvæve musik fra kunstnere inspireret af Smith med motiver de tre storbyer, hvor den afdøde sanger tilbragte hovedparten af sit liv: Portland, New York og Los Angeles.

"Jeg boede i Portland, Oregon, mellem 1994 og '99, og jeg husker med varme følelser oplevelsen af at opdage Elliotts musik, og den har altid været soundtracket til mit liv på den nordvestlige stillehavskyst. (...) Selv otte år efter hans død har hans musik en stærk fan-base, og hans musik bliver stadig opdaget af folk, som ikke havde hørt om ham før", fortæller Rossi på den kommende films foreløbige hjemmeside.


Filmen får titlen "Heaven Adores You", og der er endnu ingen oplysninger om premieredato.

ANNONCE