Nyhed

Grinderman lufter ny sang

Smagsprøve på gruppens andet album ved weekendens Latitude-festival

Nick Cave er en særdeles produktiv herre: når han ikke er i studiet eller på turné med sin faste gruppe The Bad Seeds, skriver soundtracks sammen med multiinstrumentalisten Warren Ellis eller forfatter manuskripter, arbejder han med det balstyriske garagerockband Grinderman, som tidligere på måneden kunne opleves på Roskilde Festival.

Og selvom elegantieren altså har mange jern i ilden, varslede han for nyligt, at Grinderman i overskuelig fremtid vil udsende en opfølger til den selvbetitlede debut.

Ved weekendens Latitude Festival gav gruppen en forsmag på, hvad man kan forvente af det kommende udspil, idet de inkluderede det nye nummer "The Dream" ("Like when you're fucking ... asleep", som Cave dybsindigt introducerede sangen") i sætlisten. Sangen var iøvrigt også inkluderet ved gruppens nyligt afviklede Roskilde-koncert.


Uncuts anmelder noterer sig, at den nye skæring låner en melodilinie fra U2s "One", samt at den peger i retning af "en mere konventionel tilgang til sangskrivningen", med Cave på orgel og Ellis på riff-baseret guitar - og er iøvrigt ligeså begejstret for Grindeman som liveband, som GAFFAs anmelder var ved Roskilde-koncerten.

Grindermans hjemmeside


ANNONCE