Baggårdspumaen er faret til de evige jagtmarker efter 72 år og et langvarigt sygdomsforløb
Mens han levede, nåede han vidt omkring i underholdningsbranchen. Men fra i dag må Otto Brandenburg nøjes med at spøge i den danske populærkultur, hvor han har sat kraftige aftryk som både sanger, skuespiller og levemand.
Han startede som ”den første danske rock’n’roll-sanger”, fra 1957 i The Four Jacks og siden alene. Men det folkelige gennembrud kom med melodi grand prix-sangen ”To lys på et bord”, der igen ledte til en syngende skuespilpræstation i ”Sømand i knibe” – den med kæmpehittene ”Susanne, Birgitte og Hanne” og ”Når en sailor går i land”.
Så var karrieren for alvor søsat, og Brandenburg slog især sine folder i film, tv og på de skrå brædder. Hans præstationer hentede ikke altid roser hos dagens filmanmeldere, men karisma havde Brandenburg i spandevis, ikke mindst i en dansk filmklassiker som "Man skulle være noget ved musikken". To Bodil-priser blev det også til, én for ”Gummi Tarzan” og én for ”Hør var der ikke en som lo”.
Undervejs tærede en hård livsstil på ”baggårdspumaen”, der livet igennem begik sig i en lang række genrer. Alligevel fik den folkekære Brandenburg 72 år på denne jord – år, han udnyttede mere effektivt end de fleste. Stemmen bag rock’n’rollens indtog i Danmark, hele landets film-dranker og komponisten bag ”Søren Banjomus” – med meget mere – er død. Æret være hans minde.