Nyhed

Buju Banton varetægtsfængslet

Den Grammy-nominerede reggae-sanger blev anholdt i en lufthavn i Florida for besiddelse af en stor mængde kokain

Der er ofte kontroverser, når det kommer til Grammy-nomineringer, og der har allerede været ballade i den sammenhæng i år, da Miley Cyrus blev taget af nomineringslisten for "Bedste Sang Skrevet Til En Film". Grunden var, at "The Climb" faktisk slet ikke var skrevet specifikt til en film. Men nu topper Buju Banton dog uden problemer listen over uheldig opmærksomhed for en nomineret i denne omgang.

Det er bestemt ikke første gang, Buju Banton, hvis rigtige navn er Mark Anthony Myrie, giver anledning til kontroversiel omtale i pressen. Han er tidligere blevet idømt bødestraf for at gro marihuana i sin baghave og er blevet anklaget, om end ikke dømt, for at have medvirket til vold mod homoseksuelle. Denne gang ser det ud til, at anklagerne kan få meget alvorlige konsekvenser, for sangeren blev i torsdags pågrebet med mere end fem kilo kokain i sin besiddelse, og har siden siddet varetægtsfængslet i Miami. Det er bekræftet af statsanklageren, at han er anklaget for at besidde narkotika med intention om videresalg.

Buju Banton blev den 2. december i år nomineret til en Grammy for bedste reggae-udgivelse, for sit niende studiealbum "Rasta Got Soul", en nominering, der skabte stor furore i flere sammenslutninger af homoseksuelle. For selvom han blev frikendt, efter anklagen om medvirken til vold mod seks homoseksuelle på Jamaica, er Buju stadig stærkt associeret med fordømmelse af homoseksualitet. Et af Bujus tidligere hits, "Boom Bye Bye", opfordrer nemlig til vold mod og endog mord på homoseksuelle, og den sang skulle han efter sigende stadig optræde med.

Skulle Banton blive fundet skyldig i anklagen om narkotikabesiddelse med intention om videresalg, kan han blive i dømt op til tyve års fængsel. Der er ikke frigivet yderligere detaljer i sagen, så det vides endnu ikke, om han kan blive løsladt mod kaution, eller hvornår retssagen skal finde sted. Men det er i hvert fald langt fra sikkert, at Banton vil være til stede under Grammy-overrækkelserne, der løber af stablen søndag den 31. januar 2010.

ANNONCE