Nyhed

Buju Banton kan få 15 års fængsel

Reggae-musikeren venter på en strafudmåling efter at være blevet fundet skyldig i tre anklager om våben og stoffer

Den jamaicanske sanger og dj Buju Banton kan ikke lide bøsser, men narkohandlere har han åbenbart ikke noget problem med. I 2009 blev han arresteret og anklaget for at have købt fem kilo kokain til videresalg, og nu er han blevet kendt skyldig i tre forskellige anklagepunkter, der blandt andet inkluderer våbenbesiddelse og intention om videresalg af kokain. Strafudmåling falder inden længe, hvor musikeren kan få op til femten års fængsel.

Banton har udsendt en lang række roste og Grammy-nominerede udgivelser, men han har fået mindst lige så meget opmærksomhed for sine homofobiske tekster og udtalelser, der herhjemme har affødt protester og demonstrationer, når han har været på besøg for at give koncerter.

I december 2009 blev han arresteret i Florida efter at politienheden DEA (Drug Enforcement Administration) havde overvåget samtaler, hvor Banton var involveret som mellemmand i en narkohandel. Sagen kørte oprindelig i eftåret 2010, hvor sagen dog afvist efter, at juryen ikke kunne finde til enighed. Men sagen blev genoptaget 14. februar 2011, dagen efter Banton havde vundet en Grammy for årets bedste reggae-album for udgivelsen "Before The Dawn", og en uge senere blev han kendt skyldig i tre ud af fire anklagepunkter.


Selvom der i retten blev vist videooptagelser af Banton i et pakhus, hvor han smager på kokain for at teste kvaliteten, var musikerens forsvar ifølge avisen The Guardian, at han blot lod som om, han var en stor kanon, men at han ikke havde noget med selve handlen at gøre. Det troede dommeren ikke på, og derfor sidder Buju Banton nu i en celle i Miami og venter på en strafudmåling, der kan holde ham i fængslet i op til femten år.

ANNONCE