Nyhed

Buju Banton fik ti år

Reggae-musikeren skal ti år i fængsel for kokainbesiddelse

I februar måned blev den Grammy-vindende reggae-stjerne Buju Banton fundet skyldig i tre anklager om besiddelse af våben og stoffer, og torsdag 23. juni skete strafudmålingen. Her fik den 37-årige musiker ti års fængsel.

Banton blev af en dommer i Florida dømt skyldig i at have forsøgt at købe mere end fem kilo kokain, og da han i går igen stod foran en dommer, fik han at vide at en straf på ti år var den mildeste dom, han kunne få. Banton kunne have fået tretten års fængsel som maksimum straf.

En del af Bantons forsvar var, at han var blevet sat i en fælde af en stikker, der arbejdede for det statsstyrede narkopoliti Drug Enforcement Administration, som skulle have lokket ham til at købe kokainen. Men det forsvar overbeviste ikke dommeren, der altså nu har sendt jamaicanske Buju Banton, der er født Mark Myrie, i fængsel.

Bantons advokat David Markus udtalte ifølge Reuters efterfølgende, at det var "en trist dag for Mr. Myrie. Det er en trist dag for Jamaica", og at Banton var en god mand, der har gjort mange gode ting i sit liv. Advokaten bad også dommeren sende Banton til et fængsel så tæt på Miami som muligt, så han kan afsone så tæt på sin familie som muligt.

ANNONCE