Nyhed

Joan Armatrading til Holstebro

Den engelske singer-songwriter gæster Kielgasten til maj

Nogenlunde samtidig, som den amerikanske singer-songwriter Rickie Lee Jones melder sin ankomst til Train, kan en anden 50+-årig international sangerinde og sangskriver annoncere sin ankomst til provinsen. Oven i købet i Holstebro, nærmere betegnet det yderst intime spillested Kielgasten, hvor Armatrading vil lade sin karakteristiske dybe stemme fylde rummet fredag den 21. maj.

"Det er et kæmpe-scoop, at det er lykkedes at få Joan Armatrading til Holstebro. Hun er jo et kult-navn inden for bluesgenren. Jeg ved ikke, om Kielgasten nogensinde har haft så stort et navn på plakaten før," siger Leo Engholm fra Holstebro Musikforsyning til Dagbladet Holstebro/Struer.

Joan Armatrading og hendes band spiller tre koncerter i Danmark, hvoraf den ene altså foregår i Kielgasten. Nærmere info om de øvrige koncerter følger. Joan Armatrading udgiver et nyt album i begyndelsen af 2010 og drager herefter på Europaturné og rammer altså i den forbindelse Danmark.

Joan Armatrading blev født i Saint Kitts på de vestindiske øer i 1950 og kom med sin familie til England i 1957. I begyndelsen af 70'erne medvirkede hun i en opsætning af "Hair", og i 1972 udgav hun sit debutalbum, "Whatever's For Us". Hun fik sit gennembrud med sit selvbetitlede album, hvorfra singlen "Love And Affection" blev et hit. Siden har hun haft succeser med plader som "Show Some Emotion" (1977) og især "Me Myself I" (1980), hendes til dato største hit. Hendes seneste album er det blues-inspirerede "Into The Blues" fra 2007.


Da Joan Armatrading spillede på Train i april 2007 - i øvrigt kun et par uger før førnævnte Rickie Lee Jones - uddelte Henrik Friis fire stjerner og skrev blandt andet følgende:

"Selv om undertegnede aldrig blev 100 procent glad for Armatradings band – hun lyder faktisk bedre på den nye cd, hvor hun selv trakterer alle instrumenter på nær trommer – var hendes personlighed og format ikke til at komme uden om. Ingen kommentarer mellem sangene – som nævnt – men alligevel stærk øjenkontakt og mimik. Og så den overskuds-prægede fortælle-evne fyldt med trods, varme, humanisme, fortvivlelse og kærlighed, der dybest set siger det, der skal siges. Og skabte en varm stemning."

Joan Armatrading
Kielgasten, Holstebro
Fredag den 21. maj


Billetsalget er netop begyndt og billetterne kan findes via GAFFA Live.

ANNONCE