Nyhed

Joan Armatrading til Amager Bio

Den britisk-caribiske singer-songwriter gæster København til december med nyt album i ryggen

Den britisk-caribiske singer-songwriter Joan Armatrading kan i år fejre 40-året for udgivelsen af sit debutalbum "Whatever's For Us", men hun klør stadig på i en alder af 61. 28. maj udkommer hendes 18. studiealbum, "Starlight", og hun følger albummet op med en turné, der bringer hende til Amager Bio tirsdag den 4. december.

I begyndelsen af sin karriere dyrkede Armatrading det eftertænksomme, folk-orienterede singer-songwriter-univers, som blandt andre Joni Mitchell dengang var eksponent for, men siden har hun (ligesom Mitchell i øvrigt) bevæget sig videre i andre genrer som soul, pop, rock, reggae, jazz, blues med mere, ofte tilsat samfundskritiske tekster og med hendes karakteristiske vidtspændende stemme i front. Blandt hendes mest kendte numre kan nævnes "Love And Affection", "Me Myself I" og "Drop The Pilot".

Joan Armatrading har besøgt Danmark talrige gange, også i de senere år. For to år siden gav hun koncert på Kielgasten i Holstebro, og GAFFA kvitterede med fem stjerner til koncerten, som anmelder Troels Frøkjær beskrev med følgende ord: "en varm, intens aften med overraskende hårdpumpet rockmusik tilsat masser af pop, jazz, blues og folk".

Billetsalget til koncerten i gang via GAFFA Live.

ANNONCE